Kiralik Dairelere Talep Artiyor

Kiralik Dairelere Talep Artiyor

Son dönemde fiyatlari artan konutlara talep azaldi, vatandas kiralik dairelere yöneldi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi’nin açikladigi (TCMB), Aralik ayi konut fiyat endeksi verilerine göre, konut fiyat endeksi Aralik ayinda bir önceki yilin ayni ayina göre nominal olarak yüzde 59,6, reel olarak ise yüzde 17,9 oraninda artti. Son dönemde fiyatlari artan konutlara talep düstü. Konutlari pahali bulan vatandaslar kiralik dairelere yöneldi. Emlakçilar, konut fiyatlarinda artis ivmesinin sürdügünü belirtirken talebin azaldigini söyledi.



“Konutlara talep azaldi”

Emlakçi Mustafa Üre, son aylarda konut fiyatlarinin arttigini belirterek, “Konut fiyatlari artti. Vatandas da fiyatlari artan konutlara talep göstermiyor. Iki ay önce sattigimiz eski binada bulunan daireler 500 bin liraya satiliyordu. Su anda bu daireler 700 bin liraya ulasmis durumda. Yeni daireler ise 1 milyon lira civarinda seyrediyor” ifadelerini kullandi.

"Vatandas kiralik dairelere yöneldi"

Konut fiyatlarinda artis oldugunu söyleyen emlakçi Hakan Özkanca, “Konut fiyatlari yükselince talep azaldi. Bir süre konut fiyatlarinin duragan ilerleyecegini düsünüyorum. Yeni dairelerin ortalama fiyatlari 1 milyon lirayi buluyor. Eski binalarda bulunan daireler ise 500 bin lira civarinda seyrediyor. Konut fiyatlarinin yükselmesiyle vatandas kiralik dairelere yöneldi. Yabancilar hem kiralik hem de satilik dairelere talep gösteriyor. Satilik dairelere Suriye, Somali, Irak, Iran, Afganistan gibi ülkelerden talep var” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile