Kiran Konutlarinin Yüzde 74'Ü Tamam

Kiran Konutlarinin Yüzde 74'Ü Tamam

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ilkadim ilçesi Kiran Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm çalismalarinin sürdügünü belirterek, “Konutlarin yüzde 74’ü tamamlandi” dedi.

Samsun’da kentsel dönüsüm çalismalari araliksiz devam ediyor. Toplamda 1404 rezerv konut ve 37 is yerinin insa edildigi Ilkadim ilçesi Kiran Mahallesi’nde ekiplerin yogun mesaisi sürüyor. 694 konut, 9 is yerinin insa edildigi 2. etap 1. bölgede çalismalarinin yüzde 74’ü tamamlandi. 710 konut, 28 is yerinin insa edildigi 2. etap 2. bölgede ise fiziki ilerleme yüzde 52 oldu.

“Kentsel dönüsümün startini Kiran Mahallesi ile verdik”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Kadiköy, Anadolu, Zeytinlik, Hastanebasi, Fatih, Selahiye ve Kökçüoglu’nun bir bölümüne kadar uzanacak tarihi ve etkin bir dönüsümün startini Kiran Mahallesi ile vermis olduk. Rezerv konutlarin insasi hizla sürüyor. Dönüsüm yapilacak mahalleler için planlama çalismamizi da tamamladik. O mahallelerde yasayan vatandaslarimizla görüsüyoruz. Bedel tespitleri elimizde. Kabul edenlerle hemen protokol imzalaniyoruz. Konutlar biter bitmez vatandaslarimiz o konutlara tasinacak” dedi.

Dönüsüm ve tasinma islemlerinin 2023 sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini kaydeden Baskan Demir, çalismalari vatandaslarin lehine olacak sekilde gerçeklestirdiklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile