Kircaali'den Gençoglu'na Ziyaret

Kircaali'den Gençoglu'na Ziyaret

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu Bulgaristan’in Kircaali Belediye Baskani Erol Mümün, Kircaali Belediye Baskan Yardimcilari Bayram Bayram ve Muharrem Muharrem, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kircaali Il Baskani Resmi Murad, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Bursa Temsilcisi Taner Çavus ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Baskani Turhan Gençoglu, “Etimiz, tirnagimiz olan Bulgaristan Türklerinin tek temsilcisi olarak nitelendirdigimiz Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin çok degerli temsilcilerini agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Asimilasyon sirasinda bulundugumuz topraklardan kopartilarak göçe zorlanmis ve parçalanarak yasamaya mecbur birakilmis bir toplum olarak bu seçim gerek Bulgaristan da ve gerekse Türkiye de yasayan kardeslerimizin gelecegi açisindan çok büyük önem tasiyor.Bu yüzden her zaman bölünmeden, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket ederek sorunlarimizin daha kolay çözümlenebilmesi için gerek yerel yönetimlerde ve gerekse komsumuz, dostumuz, ortak çikarlarimiz olan Bulgaristan Parlamentosu’nda söz sahibi olabilecek bir sekilde temsil edilmemiz gerekmektedir. Hak ve Özgürlükler Hareketi partimizde son zamanlarda bizlerin yani sira çok daha genis kitleleri temsil edebilme amaciyla bazi önemli adimlar atildigini da memnuniyetle gözlemlemekteyiz.” diye konustu.

Ziyarette konusan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kircaali Il Baskani Resmi Murad ise, "Seçimdeki hedefimiz milletvekili sayisini yükseltmek, parlamentoda iktidara katilmak, Bulgaristan’daki siyasi krizi asarak, hükümet kurup bu hükümette ortak olmaktir.” dedi.

9 Haziran’da yapilacak Bulgaristan Parlamento ve Avrupa Birligi seçimlerinde yurt disinda da oy kullanilabilecegini hatirlatan Murad, yurt disinda ve Türkiye’de yasayan Bulgaristan vatandaslarina HÖH’e destek vermeleri çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile