Kircami'de Yerel Mahkemenin Parselasyon Iptal Kararlari Istinaf Mahkemesince Kaldirildi

Antalya’da 8 mahallenin tamami ve Fener, Çaglayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan ve bin 481 futbol sahasi genisligindeki Kircami’de, yerel mahkemenin parselasyon iptal kararlarinin istinaf mahkemesince kaldirildigi bildirildi.

Kircami’de yerel mahkemenin parselasyon iptal kararlari istinaf mahkemesince kaldirildi. Konuyla ilgili Muratpasa Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 1 yil gibi bir süre varken ve Kircami tapularinin belediyeye intikal etmesinin üzerinden bir ay gibi bir zaman geçmemisken, yerel mahkemenin, parselasyon plani hakkinda iptal ve yürütmeyi durdurma karari verdigi hatirlatildi.

Açiklamada, olumlu raporlara ragmen olumsuz görüs bildiren tek bir rapordan hareketle pesi sira kararlar alindigi bilgisi paylasildi.

Yaklasik 35 bin kisinin tasinmaz sahibi oldugu bin 477 hektarlik Kircami’de insaatlarin baslamasini saglayacak parselasyon plani hakkinda açilan dava sayisinin 25 oldugu bilgisi verilen açiklamada, bu davalarda alinan kararlarin bütün bir planlamayi durdurmaya yettigi kaydedildi.

Açiklamada söyle denildi:

"Ancak istinaf sürecinde su ana kadar belediyemize teblig edilen 6 dosyada üst mahkeme, yerel mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldirmistir. Baska bir ifadeyle ‘kadastro parseline geri dönüs’ isleminin hukuka aykiri olacagini davanin sadece o davaya konu parsel yönünden degerlendirilmesi gerektigine hükmetmistir. Ayrica geri dönüs isleminin maddi hukuk kurullarina aykiri olacagini belirtmistir. Bununla birlikte bir dava dosyasinda ise istinaf mahkemesi, yerel mahkemenin kararini kaldirip davayi reddetmis, belediyemiz lehine karar vermistir. Bu süreçte destegini ve dayanismasini esirgemeyen basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek olmak üzere bütün kisi ve kurumlara, her zaman yanimizda olan Kircami halkina, komsularimiza tesekkür ederiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile