Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov Covid-19 Asisi Oldu

Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov Covid-19 Asisi Oldu

Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov, Çin merkezli Sinopharm sirketi tarafindan korona virüse karsi gelistirilen asinin ilk dozunu yaptirdi.

Kirgizistan Cumhurbaskanligi Basin Merkezinden yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskani Sadir Caparov ile oglunun yeni tip korona virüse (Covid-19) karsi asi oldugu belirtildi. Caparov’un asinin ilk dozunu yaptirdigi ve kendisine asi pasaportu verildigi ifade edildi. Çin’in Sinopharm asisi ile asilanan Caparov, asi olma kararinin kisisel bir mesele oldugunu ve kimsenin kimseyi asi yaptirmaya zorlama hakki olmadigini dile getirdi. Caparov ayni zamanda halki asi olmaya çagirirken, yanlis bilgilere kulak asilmamasi gerektigini belirtti.

Kirgizistan’in 1.1 milyon doz Sinopharm asisi satin aldigina dikkat çeken Caparov, daha önce Çinli yetkililerin Kirgizistan’a bu asidan toplam 300 bin doz bagista bulundugunu ifade etti.

Caparov, Rusya’dan da 120 bin dozluk toplu asi satin alindigini ve 10 bin doz asinin ücretsiz olarak temin edildigini kaydetti.

Caparov, yakin gelecekte 1 milyon 250 bin dozluk ek Sinopharm asisi alinacagini duyurdu. Kirgiz halkini söylentilere ve güvenilmez bilgilere inanmamaya çagiran Cumhurbaskani Sadir Caparov, bir kez daha vatandaslara sevdiklerinin ve bir bütün olarak toplumun sagligini korumak için asi olmalari çagrisinda bulundu.

847 asi noktasi bulunuyor

Kirgizistan’da asilamalarin basladigi 29 Mart’tan bu yana Çin’in Sinopharm ve Rusya’nin Sputnik V asilari kullanilirken, dünden itibaren ülkede AstraZeneca asisi da kullanilmaya baslandi. Ülkede toplam 318 bin kisi asilanirken, 103 bin 941 kisi asinin ikinci dozunu yaptirdi. Ülkede 847 asi noktasi açildi.

Son 24 saatte bin 127 vaka

Hazirandan bu yana Covid-19 vaka sayisinda artis kaydedilen Kirgizistan’da geçtigimiz ayin sonundan bu yana her gün binin üzerinde yeni vaka tespit ediliyor. Ülkede son 24 saatte bin 127 kisi virüse yakalanirken, toplam vaka sayisi 155 bin 5’e yükseldi. Son 24 saatte 10 kisi korona virüsten hayatini kaybederken, toplam can kaybi sayisi 2 bin 227’ye ulasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile