Kırgızistan’da Güney İle Kuzey Arasındaki Ulaşım Kesildi

Orta Asya’nın en sarp arazi yapısına sahip ülkesi Kırgızistan’da güney ile kuzey arasındaki kara yolu bağlantısı elverişsiz hava şartları nedeniyle kesildiği bildirildi.


Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, başkent Bişkek’in de yer aldığı ülkenin kuzey kesimi ile ülkenin ikinci büyük kenti Oş’un yer aldığı güney bölgesi arasındaki kara yolu bağlantısının yoğun kar yağışı nedeniyle kesildiğini açıkladı. Yolun geçtiği Too Aşu, Ala Bel, Toktogul ve Kızıl Bel gibi bölgelerde kar kalındığının bir metreyi geçtiği belirtiliyor.
Kırgızistan’da ülkenin kuzey ile güneyi arasında hayati önem taşıyan 620 kilometre uzunluğundaki yolun 12 ayrı yerinde ise çığ tehlikesinin olduğu kaydedildi. Seferber olan kara yolları ekipleri zor şartlarda yolu ulaşıma açmaya çalışıyor. İlgililer güvenlik gerekçesiyle yolun yarına kadar trafiğe kapalı olacağını açıkladı.

Her gün yüzlerce insanın kullandığı yolun kapanması üzerine, insanların hava yoluna akın ettiği ve bilet konusunda ciddi bir sıkıntı yaşandığı haber veriliyor.

Topraklarını yüzde 97’sine yakını dağlık olan Kırgızistan’da kışın aşırı kar yağışı sonucu, yaşanan çığ hadiseleri üzerine yollar ulaşıma kapanıyor.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile