Kırgızistan'da Meclise Giremeyen Parti Protesto Gösterisi Düzenledi

Kırgızistan'da 10 Ekim'deki genel seçimlerde yüzde 5 barajını aşamayan "Bütün Kırgızistan Partisi", protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Bişkek'te bulunan parlamento binasının önünde düzenlenen gösteride konuşan parti üyesi Murat Kayıpov, Merkez Seçim Komisyonu'ndan seçim protokollerinin yeniden sayılmasını istediklerini söyledi. Kayıpov, "10 Ekim'de yüzde 5 barajını geçmemize rağmen oy kullananların seçimden önceki sayısının seçimden sonra ek liste ile 300 bine yükselip, sonuçta da yüzde 5 barajının 150 binden fazla olacak demeleri bizi çok şaşırttı" şeklinde konuştu.
Kayıpov, "Liderimiz, çok oy kazandığımız bölgelerde gerginleşen halkı sakinleştirmek için görüşmeler yapmaktadır" diyerek halkın verdiği oyları korumak amacıyla yasal haklarını arayacaklarını ve Bütün Kırgızistan Partisi'nin parlamentoya girmesini isteyeceklerini dile getirdi.
Parti üyesi Nurlanbek Şakiyev de, ülkenin bütün bölgelerinde protestoların düzenlendiğini, sonuç alınmazsa açlık grevine hazırlandıklarını açıkladı.
10 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde devrik lider Kurmanbek Bakiyev'in yandaş partisi Ata Yurt Partisi yüzde 8,85, Sosyal Demokrat Parti yüzde 8,05, Ar-Namıs Partisi yüzde 7,76 ile üçüncü olmuş, Cumhuriyet Partisi yüzde 7,25 ile dördüncü ve Ata-Meken Partisi yüzde 5,61 ile meclise giren beşinci parti olmuştu. Bütün Kırgızistan Partisi ise yüzde 5 barajını geçemediği için meclise girememişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile