Kırgızistan‘da Türk Malları Fuarı Açıldı

Kırgızistan‘ın başkenti Bişkek‘teki Devlet Tarih Müzesi‘nde Türk malları fuarı açıldı.

5 gün sürecek fuar, 1996 yılından bu yana Kırgızistan‘da faaliyet gösteren Kırgız-Türk İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (KITİAD) tarafından düzenlenmiştir.

15 yıldır Türk iş adamlarının Kırgızistan‘da çalışmalarına destek veren KITİAD‘ın Başkanı Hüseyin Muslu, fuarın amaçlarından birinin de, Türk iş adamlarının Kırgız ekonomisinin gelişimine katkısını gözler önüne sermek olduğunu ifade etti.

Kırgızistan‘da yaşanan iki ihtilal sonrasında yabancı yatırımcının Kırgızistan defterini kapattığını belirten Muslu, "Biz ise ekonomik olarak faaliyette bulanarak dışarıdan gelen yatırımların önünü açmak anlamında bu fuarı tertip ettik" dedi.

Bu arada, fuarın açılışına Kırgızistan Sayıştay Başkanı‘nın davetiyle Kırgızistan‘da bulunan Türkiye Sayıştay Başkanı Recay Akyel de katıldı.

Fuarı izleyen Akyel iki ülke arasındaki ekonomik, ticaret, kültürel işbirliğini geliştirme konularında çok çaba sarf etmeleri gerektiğini açıkladı.

Fuara gelen Hurşida Belaldinova isimli bir ziyaretçi de, Türk mallarının çok kaliteli olduğunu belirterek, fuardan pazar fiyatlarından daha ucuz ürün satın aldığını kaydetti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile