Kırgızistan'daki kardeş kavgasının bitmesi için Cuma günü dua edilecek

Kırgızistan'da Özbek vatandaşlarla yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği kardeş kavgasının sona ermesi için Cuma günü hutbe okutularak bölge

  Kırgızistan ' da Özbek vatandaşlarla yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği kardeş kavgasının sona ermesi için Cuma günü hutbe okutularak bölge insanı için yardım toplanacak .

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılay ' ının ortaklaşa gerçekleştireceği kampanya kapsamında her türlü yardım malzemesi kabul edilecek . Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Aydan Uzandaç , Özbek ve Kırgızlar arasında çıkan kardeş kavgasının binlerce insana zarar verdiğini söyledi . Acının olduğu her yere " Gözyaşının rengi , dili , dini , ırkı olmaz ' anlayışıyla Türk halkının merhametini taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılayı ' nın kardeş çatışmaları nedeniyle açlık ve sefaletin pençesine sürüklenen yüz binlerce kardeşine el uzattığını belirten Uzandaç , " Çatışmalar nedeniyle komşu ülke Özbekistan ' a on binlerce mülteci sığındı . On binlerce insanda yerinden yurdundan edilerek sınırda hayatta kalma mücadelesi veriyor . Türk Kızılayı Yardım Delegeleri tarafından yapılan tespitlere göre Özbekistan ' a sığınan mültecilerin barınma sorunu olmakla birlikte gıda , giysi , battaniye , temizlik malzemesi , bebek maması ve mutfak seti gibi temel ihtiyaç malzemelerini bekliyorlar . Bu kapsamda Cuma günü camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı ' nca hutbe okutulacak ve bağış toplanacak . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile