Kirgizistan'in Bagimsizliginin 30. Yilinda TBMM'de Fotograf Sergisi Açildi

Kirgizistan'in Bagimsizliginin 30. Yilinda TBMM'de Fotograf Sergisi Açildi

TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç: 'Kirgizistan'in siyasi ve toplumsal huzuru, Türkiye'nin her zaman önceligi olmustur'.

TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kirgizistan'in siyasi ve toplumsal huzurunun, her zaman Türkiye'nin önceligi oldugunu belirtti.

Kirgizistan'in bagimsizliginin 30. yil dönümü dolayisiyla Kirgizistan Büyükelçiligi tarafindan TBMM'de fotograf sergisi açildi.

Ayni zamanda TBMM Kültür ve Sanat Yayin Kurulu Baskani da olan Bilgiç, serginin açilisinda yaptigi konusmada, Kirgizistan'in bagimsizligini taniyan ilk ülkenin Türkiye oldugunu, iki ülke halklari arasinda din, dil, tarih, kültür ve medeniyet birligine dayanan kuvvetli baglarin bulundugunu söyledi.

Bilgiç, dosttan öte kardes kabul edilen Kirgiz halkinin, Türk milletinin gönlünde müstesna bir yerinin oldugunu vurgulayarak, kardeslik hukukunun geregi olarak Türkiye'nin, bagimsizligindan bu yana tüm imkan ve kabiliyetiyle kardes Kirgiz halkinin yaninda olmak için gayret gösterdigini animsatti.

Bu destegin ilk günkü kararlilikla devam ettirileceginin altini çizen Bilgiç, sunlari kaydetti:

"Kirgizistan'in siyasi ve toplumsal huzuru, Türkiye'nin her zaman önceligi olmustur. Bugün kardes Kirgizistan'in, uluslararasi toplumun saygin ve kendi ayaklari üzerinde durabilen bir üyesi oldugunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Kirgizistan'in bagimsizliginin ilanindan bu yana geçen 30 yil zarfinda is birligimizin siyaset, ekonomi, ticaret, sanayi, saglik, tarim, kültür, gençlik ve spor gibi alanlarda giderek derinlestigini, kurumsallastigini memnuniyetle görüyoruz."

Konusmalarin ardindan Kirgizistan'in tarihi ve kültürel degerlerinin yansitildigi, 30 Haziran'a kadar açik kalacak fotograf sergisi gezildi.

Serginin açilisina, bazi milletvekilleri, Kirgizistan'in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev ve Meclis çalisanlari katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile