Kırıkdilim Karayolu‘nda Mutlu Son

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, kangren haline dönüşen Kırkdilim karayolundaki yol yapım çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak, ulaşıma açılacağını bildirdi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Genel Meclisi grup toplantısına katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, AK Parti Grup Başkanı Ahmet Pehlivan ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Ceylan, seçim döneminde yapılan çalışmalar hakkında durum değerlendirmesi yaptı. 12 Haziran seçimleri yaptıkları çalışlardan ötürü il genel meclisi üyelerine teşekkür eden Ceylan, ayrıca toplantı sonunda Kırıkdilim karayolu hakkında açıklamalarda bulundu. 9 kilometre uzunluğundaki

Kırkdilim karayolunun 8 kilometrelik kısmında asfalt çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Ceylan, "Geriye tünelin olduğu kısımdan Osmancık istikametine yönelik 1 kilometre uzunluğundaki alan kaldı. Bu kısmında alt yapı çalışmaları tamamlandı. Asfalta hazır durumda. Tünelin olduğu bölgede istinat duvarı örülüyor. İstinat duvarı bir hafta çerisinde tamamlanacak. Duvarın tamamlanması ise ekipler bölgeyi asfaltlayacak. Karayolları tarafından gönderilen demir korkuluklar geldi. Montaj çalışmaları devam

ediyor. Bazı yerlere beton bariyerler konulacak. Hava şartlarından kaynaklanan bir olumsuzluk olmazsa en geç Temmuz ayı sonunda ulaşıma açılacak. 10 günlük bir çalışma kaldı. Daha öncede trafiğe açılabilir. Yol 3 şeritten oluşuyor. Bugünlere kolay gelinmedi. Kırkdilim Türkiye‘de ya birinci yada ikinci. 15 milyon metreküp hafriyat yapıldı. Kolay olmadı. Çorum-Kırkdilim karayoluna ayrılan ödenek kadar Kırkdilim‘e yapıldı. 15 milyon TL buraya harcama yapıldı" dedi.

Çorum-Kırkdilim, Kırkdilim Osmancık karayolunun bölünmüş yol programına alındığını açıklayan Ceylan, daha önce A-1 kalitesinde olan yolun Çorum‘dan Kırkdilim, Kırkdilim‘den de Osmancık ilçesine kadar olan bölge bölünmüş yol projesine alındığını açıkladı.

Ceylan, yolun proje çalışmalarının 2011 yılı sonuna kadar tamamlanacağını, ihalesinin ise 2012 yılında yapılacağını bildirdi. İskilip, Bayat, Ortaköy ilçelerindeki çalışmalar hakkında Ceylan, şunları kaydetti:

"Çorum-İskilip karayolundaki Dana Deresi ve Harami Deresinde bu yıl içerisinde çalışmalar başlayacak. Süratle bu iki kısımdaki çalışmalar bitirilecek. 10 kilometrelik alan bu yıl bitecek. Bayatta girişinde tek şeritli yolu açtık. İkinci şeritte çalışmalar sürüyor. Bir ay içerisinde ilçe girişindeki yol çalışmalarda tamamlanacak. Çorum‘da iki bölgenin yolunda sorun var. Birisi Ortaköy ikincisi İskilip. Çorum-Ortaköy arasında da çalışmalar sürüyor. Çorum‘dan da Ortaköy‘e kadar da çalışmamız olacak.Fındıklı

bölgesine kadar çalışmalar tamamlandı."

12 Haziran seçimlerinde alınan başarıda il genel meclis üyelerinin büyük emeklerinin bulunduğunu anlatan Ceylan, "Kırsal gitmedikleri bölge kalmadı. Yüzde 62‘lik aldığımız oy da Başbakanımız ve milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile