Kırıkhan'da Toplum Merkezi Projesi

HATAY - Yuva ve Hayata Destek dernekleri tarafından yürütülmekte olan Kırıkhan Toplum Merkezi faaliyetlerine törenle başladı.

Yuva Derneği Genel Müdürü Erdem Vardar, törende yaptığı konuşmada, merkezin amacının sadece Suriyeliler veya sadece Kırıkhanlılar için değil herkes için bir fayda sağlaması ve insanların daha güzel bir yaşam için umutlarını artırmak olduğunu söyledi.

Yuva Derneği olarak yetişkin eğitiminin insanların her yaşta hayatını değiştirebileceğine inandıklarını ifade eden Vardar, merkezde verilecek eğitimlerle, faaliyetlerle insanların kendini geliştirmesi ve sosyalleşmesi sonucu yaşadıkları zorlukları aşabileceklerini belirtti.

Hayata Destek Derneği yetkililerinden Gökhan Erkutlu da dernek olarak misyonlarının afetler sonrası insani yardım yapmak olduğunu söyledi.

Derneklerinin belirli öncelikleri ve ilkeleri olduğunu söyleyen Erkutlu "Öncelikle bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Dernek olarak hiçbir ayrım gözetmiyoruz. din, dil ayrım gözetmeden herkese yardım etmeye çalışıp, tarafsız olmaya çalışıyoruz. Çünkü yapılan yardımlarda tarafsız olmak çok önemli, bunun dışında hesap verebilmek çok önemli. kırıkhan halkı ve Suriye halkınada hesap verebilir, buradaki yaptığımız işleri niye yaptığımızı anlatabilir olmamız önemli. Bu ilkeler doğrultusunda çılışıyoruz ve bunlara sadık kalmaya çalışıyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile