Kırıkkale Belediyesinin Kurban Bayramı Hazırlıkları

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediye olarak hazırlıkların tamamladığını canlı hayvan pazaryerinin 1 Ekim 2013 itibariyle açılacağını belirtti.

Veteriner İşleri Müdürlüğünün canlı hayvan pazarında çalışmalarını bitirdiğini ifade eden Korkmaz, acıkmasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu yıl ki Kurban Bayramı'nda vatandaşlarımızın Bayram öncesi Pazar yerinde rahat hizmet alabilmeleri için başta Veteriner İşleri Müdürlüğü olmak üzere tüm birimlerimiz gerekli çalışmalarını tamamladılar. Canlı hayvan pazarında kapalı ve açık alanda 230 parsel alan ayrıldı. Bu parsellerin açık alan parsel çizimleri tamamlandı. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecekleri kafeterya ve idari binadaki eksiklikler tamamlandı. Canlı hayvan pazarının kurulmasından itibaren belediyemizce sabah kahvaltıları kafeteryamızda ücretsiz verilecektir. Ayrıca gün boyu sıcak çorba ikramımız olacaktır. Vatandaşlarımızın trafik yoğunluğu yaşamaması için küçük ve büyük araçlar için araç otoparkı oluşturuldu. Hayvan pazarı içerisine vatandaşlarımızın rahat alışveriş yapabilmeleri için araç girişi yasaklanacaktır. Pazar kurulduğu ilk günden itibaren kaçan hayvan kurbanlıkları için yakalama ekibi 24 saat görev yapacak, gebelik testi ve ağırlık kontrolü düzenli olarak ücretsiz yapılacaktır. Zabıta ekiplerimiz 24 saat boyunca hayvan pazarı güvenliğini sağlayacaktır. Bu yıl hayvan pazarı yerleri dışında kurban satışına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu konuda cezai müeyyideleri emniyet, jandarma ve zabıtalarımızca uygulanacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile