Kırıkkale‘de 2. Görsel Sanatlar Sergisi Açıldı

Kırıkkale Atatürk İlköğretim Okulu‘nda Görsel Sanatlar Sergisi‘nin 2.‘sini düzenledi. 900 öğrencinin yaptığı çalışmalardan oluşan sergi görenlerin büyük beğenisini topladı.

Kırıkkale‘de Atatürk İlköğretim Okulu‘nda 900 öğrencinin 2010-2011 eğitim öğretim yılında hazırladığı yağlı boya, kuru boya, sulu boya, kara kalem, fotoğraf, biblo ve el işi gibi çalışmalardan oluşan eserler okul bahçesinde görücüye çıkartıldı. Görsel Sanatlar Sergisi‘nin açılışını Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev yaptı. Sergiye Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yahya Kemal Er, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı, İsmail Koşan, okul Müdürleri, öğretmenler,

öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Vali Yardımcısı Karacaev, "Çocuklarımızın kendi yetenekleri gizli kalmış, saklı kalmış. Ama ortaya çıkarıldığında çok güzel eserlerin meydana geldiğini görüyoruz. Ben bu anlamda bu serginin medyana gelmesinde emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sanatın hangi dalı ile olursa olsun uğraşmak bir ayrıcalık. Öğrencilerimiz bu ayrıcalığı yaşamışlar" dedi.

Serginin amacının öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırmak olduğunu söyleyen Resim Öğretmeni Mehtap Kesici, "Sergimizin asıl amacı öğrencilerimizi sınav stresinden biraz daha uzaklaştırıp güzel sanatlarla ilgilenmelerini sağlamak. Farklı teknikler uygulatabilmek, öğretebilmek, bakış açılarını geliştirmek, iyi vakit geçirmelerini sağlamak" şeklinde konuştu.

Resim öğretmenlerinden Tülay Fidan ise sanatın sadece matematik ve fenden ibaret olmadığını, sanatın her dalının bir ulusun kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile