Kırıkkale'de 71 sivil toplum örgütü referandumda 'evet' diyecek

Kırıkkale'de Kırıkkale İçin Ortak Akıl Gurubu'na üye 71 dernek, oda ve vakıf 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda 'evet' diyecek.

Sivil t

Kırıkkale'de Kırıkkale İçin Ortak Akıl Gurubu'na üye 71 dernek, oda ve vakıf 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda 'evet' diyecek.

Sivil toplum örgütlerinin kurduğu Ortak Akıl Gurubu üyeleri düzenlenen toplantıda biraraya gelen platform üyeleri, 71 sayısının seçim zamanına kadar 171 olacağını söyledi. Tek tek görüşlerini açıklayan platform üyeleri, sözlerinin sonunda 'evet' dedi. Toplantıda sandıktan referandumda yüzde 60 ila 70 arasında 'evet' çıkmasının beklendiği vurgulandı. Toplantıda ayrıca, referandumda neden 'evet' denmesi gerektiğini anlatan bir de broşür dağıtıldı. Oluşturulan Kırıkkale İçin Ortak Akıl Gurubunun sözcülüğünü Avukat Tarkan Zaim Yaşar yapacak. Sekretaryasını Kırıkkale Memurlar Derneği üstlenecek. Gurup, referandumdan sonra da Kırıkkale için çalışmalar yürütecek. Toplantının sonunda Kötekli, Ramazan ayı içinde Başbakan'ı Kırıkkale'ye getireceklerini ve referandumda destek olmayı sürdüreceklerini belirtti. Köstekli, açıklanan kararın da gazeteciler vasıtasıyla herkese duyurulmasını istedi.

Ortak Akıl hareketi adına ilk konuşmayı yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, demokrasi için evet oyu kullanacaklarını söyledi. Referandumda 'evet' dendiği zaman ülkenin demokratik standartlarının yükselmesi, düzgün işleyen bir hukuk sistemi ile tarafsız ve bağımsız yargı sistemi sayesinde istikrar sağlanacaktır açıklamasını yapan Ortak Akıl Hareketti Platformu sözcüsü Avukat Tarkan Zaim Yaşar, "Anayasa paketinin özü reform niteliğindedir. Demokratik ve özgürlükçe bir Anayasa hem hakkımız ve hem de ihtiyacımızdır. Bu sebeplerle referandumda oylanacak Anayasa paketinin desteklenmesi gerekmektedir." dedi. Yaşar, "Bütün siyasi parti programlarında yeni bir Anayasa vaadi vardır. Darbe anayasasının değiştirilmesini bütün partiler ister ve söyler. Şimdi bazılarının karşı çıkıyor olması manidar. Gönül isterdi ki bu Anayasa tümü ile değişsin. Ama şu an mümkün görünmüyor. Biz yine de evet diyeceğiz." dedi.

Kırıkkale İçin Ortak Akıl Gurubu şu sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor: Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, K. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Memur-sen Kırıkkale Şubesi, Hak-îş Konfederasyonu Kırıkkale Şubesi, Anadolu Genç İşadamları Demeği, Başarı Hukuk ve Toplum Derneği, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği, Kırıkkale Memurlar Derneği, Bakkallar ve Bayiler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Lokantacılar Ve Pastacılar Odası, Berberler ve Kuaförler Odası, Sebzeciler Odası, Kahveciler Odası, Minibüsçüler Odası, Oto ve Sanatkârları ve Demirciler Odası, Kunduracılar ve Tamirciler Odası, Servis Araç ve Nakliyat Odası, Keskin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Keskin Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Çelikli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Diyanetsen Kırıkkale Şubesi, BEM Bir Sen Kırıkkale Şubesi, TOÇ Bir Sen Kırıkkale Şubesi, Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şubesi, Sağlık Sen Kırıkkale Şubesi, Büro Memur-sen Kırıkkale Şubesi, Enerji Bir Sen Kırıkkale Şubesi, Birlik Haber Sen Kırıkkale Şubesi, Bayındır Memur-sen Kırıkkale Şubesi, Ulaştırma Memur-sen Kırıkkale Şubesi, Kültür Memur-Sen Kırıkkale Şubesi, Emekli Bir Sen Kırıkkale Şubesi, Çelik-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi, Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi, Öz Orman İş Kırıkkale Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Derneği Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Görme Engeliler Derneği, Kızılırmak Gençlik ve Spor Derneği, Zafer Vakfı, Bab-ı Ali İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Geylani Vakfı, Hasret Sosyal Dayanışma Yardımlaşma Eğitim Kültür Gıda Bankacılığı Derneği, Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Eğitimciler Derneği, Kırıkkale Seher Sosyal Dayanışma . Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Gıda Bankacılığı Derneği, Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği, Dolunay İlim Kültür Fikir Ahlak Yardımlaşma Derneği, Beşinci Mevsim Yardım Derneği, Vuslat Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Karakeçili Tüm Çalışanlar Kültür Ve Dayanışma Demeği, Kırıkkale Engelliler ve Dostları Derneği, İnsan Yüceliğini Gerçekleştirme Demeği, Yeni Asya Vakfı Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Teknik Elemanlar Derneği, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Derneği, Zehra Eğitim Vakfı, Hayrat Vakfı, Kırıkkale Üniversite ve Lise Mezunları Derneği, TÜTEV Vakfı, Umumi İktisatçılar Ve İşletmeciler Derneği, Anadolu Kimsesizleri Koruma Derneği, İHYA-DER, Çankırılar Kültür ve Yaşatma Derneği, Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile