Kırıkkale'de 'Çocuk Gözüyle Esnaf Ve Zanaatkar' Yarışması

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen "Çocuk gözüyle esnaf ve zanaatkar" konulu resim, şiir ve mektup yarışması sonuçlandı

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) tarafından düzenlenen "Çocuk gözüyle esnaf ve zanaatkar" konulu resim, şiir ve mektup yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle verildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki ödül törenine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı (ESOB) Süleyman Köstekli, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikkuş, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, ESDER Kırıkkale Şube Başkanı Veysel Kutluca ve davetliler katıldı.
Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'nin Ahilik kültürünü en iyi şekilde muhafaza ettiğini belirterek, "Çocuklarımızın ahlaklı nesiller olarak yetişmesinde bu tür projeler önemlidir. Bizler sorumlu bireyler olarak bu topluma nasıl bireyler katıyoruz onun hesabını en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Çocuklarımıza mutlu yarınlar bırakalım" dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, esnafın toplumun bel kemiği ve "olmazsa olmazlarından" olduğunu söyledi. Korkmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafın yanında olacaklarını belirtti.
ESOB Başkanı Süleyman Köstekli, "Esnaf ve sanatkarın temelinde Ahi Evran pirimiz yatmaktadır. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti en büyük gençliğe sahiptir. Çocuklarımızın geleceğin esnaf ve sanatkarı olması için teknolojiyi yakından takip etmesi gerekir. Bunun için bizler de eğitime ve sanatkara ağırlık vermeliyiz" diye konuştu.
Kırıkkale'nin esnaf ve sanatkara önem verdiğini dile getiren ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikkuş, esnaf ve sanatkarları alışveriş yapılan birer müessese olarak görülmemesini istedi. Esnaf ve sanatkarların başlarının tacı olduğunu kaydeden Çelikkuş, "Esnaf toplumsal bir değerdir. Bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız çocukların gözüyle esnaf ve sanatkarlarımızı görmek istedik" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından şiir dalında birinci olan Tınaz İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Gökçe, mektup dalında birinci olan Gürler İlköğretim Okulu öğrencisi Sude Koparan ve resim dalında birincilik elde eden Tınaz İlköğretim Okulu öğrencisi Meryem Akdemir bilgisayar, danışman öğretmenleri ise cep telefonuyla ödüllendirildi. Yarışma çerçevesinde her üç kategoride de ikinci olanlara fotoğraf makinesi, üçüncülere kol saati ve dördüncü olan öğrencilere de mansiyon ödülü verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile