Kirikkale'de 'Egitim Çalistayi' Düzenlendi

Kirikkale Milli Egitim Müdürlügünce ildeki egitimin fotografini çekmek ve sorunlari tespit ederek çözüm önerileri sunmak amaciyla "Egitim Çalistayi" düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, bir dügün salonunda bu yil 3'üncüsü düzenlenen çalistayin açilisinda yaptigi konusmada, yeni egitim ve ögretim yilinda Kovid-19 salgininin bittigi bir dönem geçirme temennisinde bulundu.

Kirikkale'nin birkaç yil önce ülke genelinde egitim siralamasinda 45-55 arasinda oldugunu dile getiren Tüfekçi, söyle konustu:

"Geçen yil üniversitelere yerlestirmelerde ilk 10'a girdik. Bir hayalimiz ve hedefimiz vardi. Valimiz Yunus Sezer'e insallah bu yil ilk 10 gireriz dedim. Valimiz, 'olmaz müdür bey, ilk 5'e girecegiz' dedi. Gerçekten valimizin çok büyük destekleri var. Biz Kirikkale olarak zirvelere talibiz ve olacagiz insallah. Biz, bu yil da Liselere Giris Sinavi'nda (LGS) Türkiye 3'üncüsü olduk. Gerçekten Kirikkale egitim camiasini, ögretmenlerimi ve velilerimi alkisliyorum. Bu yarista, mücadelede bir gram payi olan tüm paydaslarima tesekkür ediyorum."

Tüfekçi, çalistaydan çikacak sonucun Türkiye'nin her yerine gidecegini belirterek, bundan birçok kisinin faydalanacagini kaydetti.

Iki gün sürecek ve 130 egitimcinin katildigi çalistayda, okul öncesinden ortaögretime, yaygin egitimden aile egitimine kadar 16 çalisma masasi yer aliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile