KKÜ Hukuk Fakültesi Kocatepe Salonunda 2 gün süren çalıştaya, 17 hukuk fakültesinden öğrenciler katıldı.
Çalıştayda, ötenazi, hukukun geleceği, arabuluculuk ve alternatif çözüm yolları, mobbing, medya özgürlüğü, bitcoin ve sanal paranın hukuki süreci gibi konular ele alındı.
Programın açılış konuşmasını yapan HUDER Genel Başkanı Avukat Hüseyin Kaya, çalıştayın çok önemli konuları ele aldığını söyledi.
Öğrencilerin bu gibi çalıştaylarda yer almasının çok önemli olduğunu belirten Kaya, "Hukukçuların üniversite yıllarından itibaren hukukun geleceğini görerek hareket etmeleri gerekmektedir. Alternatif çözüm yollarının hukuku nasıl etkileyeceğini iyi bilmek gerekiyor. Bu gibi çalıştaylar bilgileri tazeliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
HUDER Kırıkkale İl Başkanı Avukat Yunus Erol de dernek olarak hukukçu meslektaşlarının herzaman yanlarında olduğunu ifade etti.
Birçok farklı ve yeni alanla ilgili çok güzel bilgiler verildiğini anlatan Erol, "Çalıştayımız 2 gün sürdü. Bu iki günü 17 farklı üniversiteden gelen öğrenci arkadaşlarımızla dolu dolu geçirdik. Ötenazi, hukukun geleceği, arabuluculuk ve alternatif çözüm yolları, mobing ve medya özgürlüğü gibi konularda bilgiler edindik. Avukatlık yapacak arkadaşlarımıza mesleki hayatlarında yardımcı olacak genel bilgiler verdik. Çok verimli bir çalıştay oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından HUDER İl Başkanı Avukat Erol, çalıştaya katılan öğrencilere katılım sertifikası verdi.
Kırıkkale'de 'Öğrenci Gözünden Hukuk' Çalıştayı
Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Hukuki Araştırmalar Topluluğu ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) tarafından "Öğrenci Gözünden Hukuk" çalıştayı düzenledi.