Kirikkale'de Orman Ve Agaçlandirma Sahalarina Giris Yasaklandi

Kirikkale'de Orman Ve Agaçlandirma Sahalarina Giris Yasaklandi

Kirikkale’de muhtemel orman yanginlarini önlemek amaciyla yetkili kisiler disinda ormanlik ve agaçlandirma sahalarina girisler yasaklandi.

Türkiye’de art arda gelen orman yanginlari haberlerinin ardindan Kirikkale’de de orman ve agaçlandirma sahalarina girisler yasaklandi. Kirikkale Valiligi, yetkili kisiler disinda 39 noktada bulunan ormanlik ve agaçlandirma sahasina 31 Agustos gününe kadar girislerin yasak oldugunu bildirdi.

Valilik tarafindan yapilan açiklamada, "Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyon kararlari geregince 30 Temmuz - 31 Agustos 2021 tarihleri arasinda görevli personel hariç her ne maksatla olursa olsun Kirikkale 100. Yil Devlet Ormani, Yuva, Hasandede, Dinek Dagi, Çelebi, Ahili köyü, Çelebi Karabucak, Selamli, Biyikaydin, Ulakli, Koçubaba, Dagsolaklisi, Kavlak, Kenanbeyobasi, Mehmetbeyobasi, Gazibeyli köyleri ile Karakeçili Kizilirmak, Keskin Attepesi ve çevresindeki agaçlandirma sahalari, Dinek dagi orman alanina, Çipideresi, Dagsolaklisi ile Hisarköy çevresindeki toprak muhafaza sahasi ve Sulakyurt ilçesi Deredüzü, Pazarcik köyü ve Kirikkale yolu üzerindeki agaçlandirma sahasi ile Sulakyurt ilçesi Özdere agaçlandirma sahasi, Delice ilçe merkezi çevresindeki Erozyon Kontrol Sahasina, Kazmaca agaçlandirma sahasi, Yahsihan ilçesi Irmak ve Kiliçlar köylerindeki agaçlandirma sahalari, Küçükavsar, Meseyayla, Büyükyagli, Çongar, Çatalli köyleri rehabilitasyon sahalarina ve her türlü orman ve agaçlandirma sahalarina girmek yasaktir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile