Kırıkkale Üniversitesi'nde Köpek Eğitim Kursu Açıldı

Kırıkkale Üniversitesi'nde Köpek Eğitim Kursu Açıldı

Kırıkkale Üniversitesi'nde (KÜ) köpek eğitim kursu verildi.


Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında "Köpek Temel İtaat Eğitimi" kursu verildi.

Kursun organizasyonundan sorumlu Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt, ülkemizde birçok kişinin köpekleri sevdiği halde eğitimi ile ilgili sorunlar nedeniyle sokaklara bırakıldığını belirtti.

Prof. Dr. Bozkurt, gelecekte Kırıkkale Belediye’si barınağından sahiplenilen köpeklere temel itaat eğitimi vermeyi planladıklarını vurgulayarak besledikleri hayvanlar ile ilgili kısa eğitim seminerleri vermeyi düşündüklerini söyledi.

Prof. Dr. Bozkurt, "Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak halihazırda yurt dışı ve yurt içindeki birçok kurum ile temas halindeyiz. Toplumun ihtiyaç duyduğu branşlarda, köpeklerin eğitimleri için de projeler üzerinde çalışıyoruz. Yine bir sonraki 'Köpek İleri İtaat Eğitimi' kursunu 28 Ekim-2 Kasım 2013 tarihleri arasında vereceğiz" dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan da, yakın bir tarihte daha modern tesislerde, köpek eğitimi kursları vermeye devam edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Arıkan, önümüzdeki günlerde Veteriner Fakültesi bünyesinde, yeni bir Köpek Eğitim Merkezi inşaatının da başlayacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile