Kirikkale Valisi Tekbiyikoglu, Muhtarlarla Bulustu

Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla köy ve mahalle muhtarlariyla yemekte bir araya geldi.

Tekbiyikoglu, Kirikkale Polisevi'nde düzenlenen programda, muhtarlarin gününü kutlayarak, katilimlarindan dolayi tesekkür etti.

Demokrasinin ilk halkalarindan birini olusturan muhtarlik teskilatinin, devletin her noktada gören gözü, duyan kulagi, halka uzanan eli olduguna dikkati çeken Vali Tekbiyikoglu, söyle konustu:

"Muhtarlik çok önemli ve her seyden önce çok kadim bir müessese. Devletimiz muhtarlarimizi bir kilcal damar olarak görüyor. Vatandasa ulasma imkani, ayni zamanda bizim de beslenme kaynagimiz olarak görüyoruz. Muhtarlik çok önemli, çünkü vatandasin basina bir sey geldigi zaman ilk çalacagi kapi muhtarlik kapisidir. Muhtarlik ayni zamanda bir imdat freni, bir acil yardim kolu gibidir. Bir panik ve kriz aninda ilk kapisi vurulacak kisi yine muhtardir."

Programa, Kirikkale Belediye Baskan Mehmet Saygili, Vali Yardimcisi Ahmet Sait Kurnaz, Il Jandarma Komutani Albay Baris Cücen, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve muhtarlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile