Kırıkkaleli Şehit Hayalindeki Dedesi Gibi Postacı Olmuş

Kırıkkaleli Şehit Hayalindeki Dedesi Gibi Postacı Olmuş

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Onbaşı Ahmet Sandalcı’nın Kırıkkale’nin Güzeltepe Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Kırıkkaleli Onbaşı Ahmet Sandalcı’nın kısa dönem askerlik yaptığı, Samsun’daki acemi birliğinden 3 gün önce askerlik hizmetini tamamlamak için Afyonkarahisar’daki birliğine gittiği öğrenildi.

Babasını bir yıl önce kaybeden Ahmet Sandalcı’nın en büyük hayalinin dedesi gibi postacı olmak olduğu ve bu hayalini gerçekleştirerek Ankara Posta İşletmeleri’nde çalıştığı kaydedildi. Sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu’nda DNA testi için örnek veren şehidin annesi Hacer ve kız kardeşi Göksun Sandalcı, eve dönüşlerinde gözyaşlarına boğuldu. Onlarca kişinin taziye için geldiği şehidin evinde ağıtlar yakıldı. Güzeltepe Mahallesi’ndeki tüm binalar dev bayraklarla donatılırken, Kırıkkale Belediyesi ekipleri ise temizlik ve hazırlık çalışması başlattı.

Şehit Onbaşı Sandalcı’nın kuzeni İkram Şenol, Ahmet Sandalcı’yı acemi birliği olan Samsun’dan usta birliği olan Afyonkarahisar’a cumartesi akşamı uğurladıklarını, çarşamba günü de acı haberi aldıklarını söyledi.

Babasını bir yıl önce kaybeden şehidin bekar olduğunu ifade eden Şenol, en büyük hayalinin ise dedesi gibi postacı olmak olduğunu ve onu da asker öncesi başardığını söyledi.

Bu arada patlamanın neden kaynaklandığının kısa sürede açıklanması talebinde bulunan Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istedi.

Şehit onbaşının evine henüz resmi bir ziyaret yapılmazken, cenaze töreninin ise ne zaman yapılacağı netlik kazanmadı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile