Kirilan Legen Kemigini 20 Halkalik Zincirle Birlestirdiler

Kirilan Legen Kemigini 20 Halkalik Zincirle Birlestirdiler

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, yüksekten düsmeye bagli olarak legen kemiginde birden fazla ve parçali kiriklar olusan kadin hastanin kemikleri, biri 9 ve digeri de 11 halkadan olusan 2 ayri zincirle birlestirildi.

Elbistan’da, yüksekten düsen bir vatandasin legen kemiginde birden fazla ve parçali kiriklar olustu. Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldirilan hasta, hastanenin ortopedi uzmanlarindan Dr. Serdar Karaman, Dr. Mahmut Karadag, Dr. Ali Canbay, Dr. Sema Cihan ve cerrahi ekipleri tarafindan ameliyata alindi. Hastanin legen kemiginin birlestirilmesi için zincir halkalari ve vidalar kullanildi. Kemikleri birlestiren 9 ve 11’er halkadan olusan 2 zincir, vidalarla sabitlendi.

Bazi iç organlarin ve önemli damarlarin geçtigi bir nokta oldugu için oldukça zor ve tehlikeli olarak nitelendirilen operasyon sonrasinda; takip ve rehabilitasyonu da basari ile uygulanarak hastanin eski sagligina kavusmasi saglandi.

Elbistan Devlet Hastanesi yönetiminden yapilan açiklamada, söz konusu zorlu operasyonun ilçede bir ilk oldugunun alti çizildi.

Açiklamada, “Legen kemigi kiriklari ameliyati, zor ve uzun sürmesinin yaninda içinde hayati tehlike de barindiran sadece önemli merkezlerde ameliyati yapilan islemlerden birisidir. Hastanemizde deneyimli ortopedi uzmanlari olmasinin yani sira anestezi uzmanimiz Dr. Selçuk Köker’in de özverisiyle böyle büyük bir ameliyat hastanemizde ilk defa basari ile yapildi. Hastamiza sifalar diliyor, Elbistan ve çevre halkina da bu ameliyatlarin artik hastanemizde yapilabileceginin müjdesini veriyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile