Kırılmaz, Anadolu Girişimci İş Adamları Derneği (AGİD) İnşaat Komisyonu Başkanı Savaş Daşkan, üyeler Muammer Belük, Haluk İncecik ve AGİD Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Arık'ı kabulünde Adana’nın yüzde 60-70’ini eski mahallelerin oluşturduğunu belirtti.
Buraların ıslah edilmesinin çok zor olduğunu belirten Kırılmaz, şöyle devam etti: "Yeni mahalleleri oluştururken altyapı ve çevre düzenlemesini yapmak daha kolaydır. İnşaat firmaları kentsel dönüşüm projesini uygularken öncelikle afet riski altındaki bina sahipleri ile anlaşma yoluna gidip rızalarını almalı. Öncelikle, o binanın risk altında olup olmadığına dair bir rapor alınmalı. Yapı denetim firmaları bu konuda yetkili. Gerekirse biz de size yardımcı olabiliriz. Örneğin, ‘A mahallesindeki B binasının riskli yapıldığı tespit edilmiştir’ dendiğinde artık bu bina kentsel dönüşüm faaliyeti içerisine girmiş olur. Özel sektör, öncelikle evini kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yaptırmak isteyen bina sahiplerini bulup proje hazırlamalıdır. Bakanlık olarak biz de, bina sahibine bir yıllık kira yardımında bulunuyoruz.”
Kırılmaz: 'evini Kentsel Dönüşümle Yeniden Yaptırana Bir Yıllık Kira Veriyoruz'
Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Ahmet Kırılmaz, evini kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yaptırmak isteyen bina sahiplerinin bir yıllık kirasını ödediklerini söyledi.