Kirim Türkleri Kültür Ve Egitim Merkezinin Temeli Atildi

Kirim Türkleri Kültür Ve Egitim Merkezinin Temeli Atildi

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Kirim Türkleri Kültür ve Egitim Merkezinin temel atma töreninde yaptigi konusmada, “Biz Kirim’a karsi manevi bir bag hissediyoruz. O yüzden Düzce’de yasayan Kirimli kardeslerimiz için bir merkez insa ediyoruz” dedi.

Belediye Baskani Faruk Özlü’nün Kirim Türklerinin Lideri Mustafa Abdülcemil Kirimoglu ile görüsmesi esnasinda verdigi Kirim Türkleri Parki sözü yerine getirildi.

Özlü’nün talimati ile baslayan çalismalarin ardindan Kirim Türkleri Kültür ve Egitim Merkezinin temeli bugün düzenlenen törenle atildi. Nusrettin Mahallesinde gerçeklestirilen tören genis katilimla yapildi.

Mehter takimi söyledigi marslar ile törene gelenlerin manevi duygularini costururken, Düzce Kirim Türkleri Dernegi Baskani Burhan Tutkun kürsüye gelerek, gerçeklestirilen temel atma töreninde emegi geçen basta Faruk Özlü olmak üzere tüm kesimlere tesekkürlerini iletti.

Uzun zamandir hayl edilen proje hayata geçti

Baskan Faruk Özlü, uzun zamandir yapmayi hayal ettikleri projenin temelini attiklarini belirterek “Insallah çok kisa sürede hayata geçirecegiz. Kirim Türklerinin lideri var Mustafa Cemiloglu. Bundan iki sene önce o zamanki dernek baskanimiz Osman Bey beni Istanbul’daki bir konferansa davet etti. Orada konusurken onun adini bir parka bir caddeye verme konusunu konustuk. O toplantida bir parka adini verecegimizi söyledim” dedi.

Sürece dair kisa degerlendirmede bulunan Özlü, “Nusrettin Mahallesi Kirim’dan gelen ilk yerlesimcilerin oturduklari mahalle. Bugün burada insa etmekte oldugumuz Kirim Türkleri Kültür ve Egitim Merkezi bizim tarihimizle olan baglarimizi genç kusaklara aktarma bakimindan önemli. Türkiye anavatan. Kuzeyinde Kirim güneyinde Kibris, jeopolitik olarak son derece önemli iki noktadir. Kibris’ta Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti var. Kirim ise Rusya tarafindan isgal edilmis durumda. Türkiye olarak tanimadik, tanimiyoruz da. Biz Kirim’a karsi manevi bir bag hissediyoruz. O yüzden Düzce’de yasayan Kirimli kardeslerimiz için bir merkez insa ediyoruz. Mimarisi çok özel. Çok kisa sürede bitirecegiz. Düzce’mize hayirli olmasini diliyorum. Belediye olarak kendi bütçemizle yapiyoruz. Burasi çok büyük bir yer degil ama yaninda camimiz var yaninda da kültür merkezi çok yakisacak. Burada Mustafa Aga’nin bir büstü olacak. Üniversitemizden bir hocamiz büstü hazirliyor. Park bittigi zaman Mustafa Aga’yi da buraya çagiracagiz” ifadelerinde bulundu.

Tören, Düzce Kirim Türkleri Dernegi Burhan Tutkun’un Baskan Faruk Özlü’ye çiçek takdimi, toplu fotograf çekimi ve protokol üyelerinin temel atmak için butona basmasinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile