Kırk Yama Kursu Urla’da Sergiye Çıktı

Kırk Yama Kursu Urla’da Sergiye Çıktı

Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün İskele Atatürk Mahallesi’nde geçen yıl açtığı kırk yama kursu Yılay Hakan Çeken Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde sergiye çıktı.

Açılışını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yaptığı sergiye el emeği ürünleriyle katılan kursiyerler ilk sergilerini açmanın mutluluğunu yaşadılar.
Kırk yama kursunun öğretmenlerinden Tülin Ala emeklerinin karşılığını almanın memnuniyetini belirterek “Kursumuza desteklerinden dolayı Atatürk Mahalle Muhtarımız Rahime Tekin ve Yılay Hakan Çeken Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürümüz Raziye Tandoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Okullar hayat olsun Projesi kapsamında halk eğitime meslek lisesi tahsis edilmesi ve katılımcıların da nasıl çalışmalar yapıldığını görmeleriyle projenin yerine oturduğunu söyleyen Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Olcay “Halk eğitimler belediyesiz olmaz, mutlaka belediye ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütmesi gerekmektedir. Sivil toplum örgütleri olmadan, siz değerli kursiyerlerimiz ve Urlalılar olmadan yine halk eğitim merkezi çalışmalarının olması mümkün değil. Katılımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KADIN DAYANIŞMASI”
Halk eğitim kurslarının kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmaları adına çok önemli olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar halk eğitimlerde ciddi bir kadın dayanışmasının olduğunu ve kadınların burada sosyalleştiğini söyledi.

“Bundan sonra Urla’da bir kadın kalkınması olacağına inanıyorum” diyen Uyar yapılan ürünlerin ekonomik anlamda değerlendirilmesi için önümüzdeki hafta kooperatiflerle ilgili bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile