Kırkağaç Eskk Kooperatifi‘de Mehmet Aytaç Dönemi

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet (ESKK) Kooperatifi‘nin 54. olağan kongresinde, mevcut yönetim seçimleri kaybederken, Mehmet Aytaç yeni başkan oldu.

Belediye Düğün Salonu‘nda yapılan genel kurul toplantısına Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa ESKK Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar ve esnaflar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Manisa ESKK Kooperatifi Başkanı Recep Çınar’ın divan başkanlığında, kooperatifin faaliyet raporu, gelir gider bütçesi okunarak kabul edildi. İki listeyle gidilen seçimde açık oylama yapıldı. Mevcut Başkan Metin Özbağış’ın hazırladığı listeye 27 oy verilirken, Mehmet Aytaç’ın hazırladığı liste 42 oy alarak yönetime getirildi.

Kooperatifin iki yıldır ortaklarına kredi verememesinin çok üzücü bir durum olduğunu belirten divan başkanı Recep Çınar, "Manisa ilinde Kırkağaç’tan başka hiçbir ilçede böyle bir durum yok sadece Kırkağaç’ta iki yıldır kredi verilemiyor. Yaklaşık 225 bin Türk Lirası bir ödenmeyen yasal takip aşamasında bir kredi borcu söz konusu. Yeni yönetimin bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve bir çok kuruma olan borçları kapsayan afların, Kredi Kefalet Kooperatiflerinin borçlarını da kapsaması için ilgili Bakanlığımıza ve Genel Müdürlüğümüze üst birlik olarak müracaat ettik. Yakın zamanda esnafların kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması müjdesi gelecektir. Sizlerin de bu fırsatı iyi değerlendirip borçlarınızı ödeyeceğinize inanıyorum."dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile