Kırkağaç'ta Kutlu Doğum Coşkusu Devam Ediyor

Kırkağaç'ta Kutlu Doğum Coşkusu Devam Ediyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Mevlit, hatim duası, lokma hayrı ve mehter takımının gösterisiyle başlayan hafta, beldelerde de coşkuyla kutlanıyor. İlyaslar beldesindeki Kutlu Doğum Gecesi’ne, hava soğuk olmasına rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gün boyunca Kutlu Doğum yemeği verildi, ayrıca gül dağıtıldı. Programa Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal, İlçe Müftüsü Hüseyin Yaşar, İlyaslar Belediye Başkanı Osman Çelikel, Gelenbe Belediye Başkanı Mehmet Ali Uyar, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Öztürk, CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar, Kırkağaç Genç İşadamları Derneği (KIGİAD) Başkanı Süleyman Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’ân okunmasından sonra açılış konuşması yapan Müftü Yaşar, Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl işlenecek konunun, "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlâkı, Kardeşlik Hukuku" olduğunu belirtti.

Soma İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ ise kardeşlik hukuku üzerine bir konferans verdi. Programda ayrıca Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren ve müftülüğün başlattığı “Namaza Davet” kampanyasında camiye en çok giden öğrenciler ödüllendirildi. Ödüllerin takdiminde konuşan Kaymakam Sırmalı, “Kırkağaç'taki resmî kurumlar ve sivil teşebbüsler, çok güzel bir uyum içinde çalışıyor. Kutlu Doğum Haftası programında bunu görüyoruz. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile