Kırklareli'de Karaca Avı Başlıyor

Av turizmi kapsamında bu yıl ilk kez Kırklareli'de karaca avlanabilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 av sezonunda, kentteki devlet avlağında karaca avlanabileceğini söyledi.

Avlanma için kota olarak 8 karacanın belirlendiği, bir avcının Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne yaptığı başvuru sonucunda 2 karaca avlama izni aldığını belirten İhtiyar, şöyle konuştu:
''Şu anda 6 karaca kotası boşta. Karaca avı için avcılar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilir. Burada gerekli evrakları tamamlamasının ardından 432 lira avlanma ücreti ile 150 lira avlanma izin ücretini yatırdıktan sonra belirlediği bir günde karaca avına çıkabilir. Av turizmi kapsamında bu yıl ilk kez Kırklareli'de karaca avı yapılacak. Her bir karaca avı için 5 günlük bir süre var. Bu süre içerisinde karaca türünün devamlılığı için 3 yaş üstü ve erkek karaca avlayabilirler. Bu avlanma, av koruma memurlarımız eşliğinde Kofçaz İlçesine bağlı Kocayazı köyü yakınlarındaki devlet avlağında yapılacak. Avlanan karaca için trofe bedeli de ayrıca avcıdan temin edilecek."
İhtiyar, karaca avının gerekli izinler alınmasının ardından yıl sonuna kadar yapılabileceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile