Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının 1 yıl erteleneceğini bildirdi.

Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, yangın, kuraklık ve sel gibi doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini belirtti.

Ürünleri zarar gören çiftçilere devletin kolaylık sağladığına dikkati çeken Keçeci, şunları kaydetti;

"Yangın, kuraklık, sel gibi doğal afetler nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören üreticiler faydalanabilecek. Karara göre borcunu erteletmek isteyen üreticiler başvurularını, ÇKS kimliği, arazi bilgileri ve bir dilekçeyle 23 Eylül tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekiyor."

-"Kent Çekirdeği" projesi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından hazırlanan "Kent Çekirdeği" projesi kapsamında İstanbul ile Fatih Caddeleri yayalaştırılacak.

Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Nalan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul ve Fatih caddelerinin "Kent Çekirdeği" projesi ile yayalaştırılacağını söyledi.

Çalışmaların en kısa sürede başlayacağını belirten Koç, amaçlarının vatandaşların araç trafiğinden uzak rahat bir şekilde yürüyebilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile