Kırklareli'den Kısa Kısa

AK Parti Kırklareli Kadın Kolları üyeleri Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, burada öğrencilere çeşitli hediyeler vererek istek ve sıkıntılarını dinledi.
Yolgiden, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, her sağlıklı insanın birere engelli adayı olduğunu söyledi.

Engellilerin sadece belirli günlerde değil, sürekli hatırlanarak toplum içerisinde yer almalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Yolgiden, parti olarak bu tür konulara önem verdiklerini belirtti.


- ''Arı hastalıkları'' konferansı düzenlendi

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yetiştiricilere yönelik ''Arı hastalıkları'' konulu konferansı verildi.

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, arı hastalıkları ve zararlarının teşhisi ile tedavisindeki yeni uygulamalar hakkında arıcılara bilgi verdi.
Bal veriminin yüksek olması için arı sağlığının önemli olduğunu ifade eden Akkaya, "Arı hastalıkları ve ölümleri çevresel ve besinsel yollardan kendisini gösteriyor. Bakımında ve besininde verilmesi gereken maddelerin ötesine geçildiğinde balın verimi düşecektir. Arıdan beklenen verimin alınabilmesi için, onun sağlıklı olması çok önem arz etmektedir. Arılara gıda olarak dönemsel şekillerde verilen polen ve kek gibi besinlerin bilinçlice hazırlanması ve verilmesi gerekir" diye konuştu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile