Kentte bir iş merkezinde oluşturulan serginin açılışında konuşan Federasyon Başkanı Nejat Kangal, müzede Türkiye'nin gayriresmi siyaset tarihinin canlandırıldığını söyledi.
Müzede 1920'den bu yana yaşanmış birçok olayla ilgili görsel ve eşyaların bulunduğunu belirten Kangal, ''Bu topraklarda yaşanan hiçbir şeyin hesabı sorulmuyor, unutturulmak isteniyor. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu tür müzelerle insanların unutmasına engel olacağız'' dedi.
Kangal ile Kırklareli Belediye Başkan Vekili Adem Sevim ve vatandaşlar daha sonra müzedeki eşyaları inceledi.
İdam edilen Erdal Eren'in duruşmalarda giydiği elbise, Deniz Gezmiş'in kazağı, İbrahim Kaypakkaya'nın baskı makinesi, Metin Göktepe'nin fotoğraf makinesi çantası ve gazeteci yeleği, Abdi İpekçi'nin kanlı gömleği, Mamak Cezaevi'ndeki kadınlar koğuşunda yazılan mektuplar, maketlerle gösterilen işkence yöntemleri, Soma madencileri anısına baret ve çizme, yasaklanmış kitap ve yayınlar, idam sehpası, gözaltında kaybolan, idam edilen ve işkence görenlerin fotoğrafları gibi çok sayıda parçanın bulunduğu müze, 19 Kasım'a kadar açık kalacak.
Kırklareli'nde '12 Eylül Utanç Müzesi' Açıldı
Kırklareli'nde, Devrimci 78'liler Federasyonu tarafından 12 Eylül dönemine ilişkin işkence aletleri, Mamak Cezaevi'nden gönderilen mektupları, yasaklanmış kitap ve yayınlarla idam sehpasının da yer aldığı "12 Eylül Utanç Müzesi" açıldı.