Kirklareli'nde Bulgar Yogunlugu

Kirklareli'nde Bulgar Yogunlugu

Akin akin Kirklareli ve Edirne’ye gelmeye devam eden Bulgarlar, marketten züccaciyeye her türlü is yerinden ihtiyaçlarini karsiliyor.

Kirklareli’nde her hafta kurulan Çarsamba pazarinda Bulgar yogunlugu yasanirken, pazarci esnafi Bulgar vatandaslarin alisverisinden memnun. Gerek turlarla gerekse kendi araçlari ile Kirklareli’ne gelen Bulgarlarin, kent merkezinde dolastiktan sonraki adresleri Çarsamba pazari oldu. Bulgarlar, Çarsamba pazarinda meyve, sebze, giyim gibi birçok alisverisini sagladi.

Bulgaristan’dan Kirklareli’ne alisveris yapmaya gelen Yasar Salim, fiyatlarin Türkiye’de daha uygun oldugunu belirterek, pazardan çok memnun olduklarini söyledi.



Bulgar vatandaslarin alisverisinden memnun oldugu söyleyen pazarci esnafi Selahattin Akmese, “Su anda pazarci esnafi Bulgar vatandaslarin ekmegini yiyor. Vatandaslarimiz duyarli olsun 100 lira kazanacagina 50 lira kazansin sürekli gelsinler” dedi.

Trakya’daki Bulgar yogunluguna deginen pazarci esnafi Mehmet Yildirim, "Trakya’da Bulgar yogunlugu su anda çok iyi. Özellikle Edirne’ye Bulgar daha çok geliyor. Bulgar vatandaslar geliyor ve para kazaniyoruz. Duyarli olmamiz lazim, onlara yardimci olmamiz, lazim ki sürekli gelsinler. O yüzden onlardan çok memnunuz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile