Kırklareli'nde 'Mesleki Ve Teknik Eğitim Fuarı' Açıldı

Kırklareli'nde "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı" açıldı.

Kırklareli'nde mesleki eğitime dikkati çekmek ve meslek liselerinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF), öğrenciler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu bahçesinde açılan fuarda, 8 meslek lisesi ile Mesleki Eğitim Merkezi sergi açtı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Daş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, meslek liselerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Mesleki eğitimin tanıtılıp desteklenmesi gerektiğini ifade eden Daş, meslek liselerinde kalifiyeli iş gücüne sahip elemanlar yetiştiğini belirtti.

Sektörel bazlarda büyük oranda eleman ihtiyaçlarının meslek liselerinden karşılanabildiğini aktaran Daş, bu tip fuarların insanların mesleki ve teknik liseler hakkında detaylı bir şekilde bilgi sahibi olması için çok yararlı gördüğünü kaydetti.

Daha sonra Milli Eğitim Şube Müdürleri Kerim Sanık, Veysi Bora ve Daş ile beraberindeki okul müdürleri serginin açılışını gerçekleştirerek öğrencileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Fuar gün boyunca açık kalacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile