Kirklareli'nde Ögrenciler Dogal Materyallerle Mandala Çalismasi Yapti

Kirklareli'nde ortaokul ögrencileri mandala etkinliginde tas, yaprak, dal parçalari ve çimen kullanarak çesitli sekiller olusturdu.

Kirklareli TOKI Ahmet Cevdet Pasa Ortaokulu ögrencileri, Kavakli Mese Korusu'nda, Kirklareli Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünün düzenledigi mandala etkinligine katildi.

Ögrenciler, boya ve kagit kullanmak yerine dogadan topladiklari tas, yaprak, çimen ve dallarla toprak üzerinde çalisma yapti.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdür Vekili Zafer Kamay, AA muhabirine, tabiat turizmi ile ögrencilere yasadiklari çevreyi ögrettiklerini söyledi.

Etkinlik sayesinde ögrencilerin doganin essiz güzelliklerini kesfettigini anlatan Kamay, gelecek nesillerin dogayi daha iyi korumasi ve gelecege aktarmasi açisindan bu tür etkinliklere önem verdiklerini dile getirdi.

Ögrencilerin mandala etkinliginde hayal güçlerini kullandiklarini vurgulayan Kamay, söyle konustu:

"Mandala etkinligi yapiyoruz. Dogadan toplanan yaprak, kozalak, agaç dallari ve benzeri malzemeler ile çocuklara yaptirdigimiz oyunlar var. Çocuklarin dogaya bakislarini degistirmeyi umuyoruz. Topladiklari dogal malzemeler ile yaraticiliklarini kullanarak bir döngünün nasil oldugunu anlamaya çalisiyorlar."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile