Kırklareli Sağlık Müdürü Selvi Açıklaması

Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, ramazan ayının ardından fiziksel aktivitenin önemli olduğunu bildirdi.

Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı sonrasında beslenmeyle fiziksel aktivite düzeninin de değiştiğini belirtti.

Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanın tekrar düzelebilmesi, vücut ağırlığının dengede tutulabilmesi için kişilerin dengeli ve zamanında beslenme alışkanlığını sürdürmesi gerektiğini hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:
"Ramazan sonrası fiziksel aktivite önemli. Oruç tutan bireyler, fazla enerji harcamamak ve iftar vaktinden önce acıkmamak için daha önce uyguladıkları egzersiz programlarını bırakmaktadır. Ramazan sonrası fiziksel aktivite önemli. Gereğinden fazla beslenen ancak hareketsiz kalan bireylerin fiziksel aktiviteleri bırakması kilo artışına neden olabilir. Ramazan ayında düzenli ve dengeli beslenmeyle yavaşlayan metabolizmanın tekrar düzelebilmesi için dengeli ve zamanında beslenme alışkanlığının sürdürülmesi gerekiyor."
Selvi, düzenli fiziksel aktivitenin kas gücünü, vücut esnekliğini ve kalp-damar sistemini güçlendirerek dayanıklılığını arttırdığını vurguladı.
Düzenli egzersizin kişinin gerilimini azaltarak günlük baskılardan uzaklaştırabileceğini aktaran Selvi, fiziksel aktivitenin, sağlıklı yaşamı da beraberinde getireceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile