Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin sosyal medya hesabindan paylastigi verilere göre, Türkiye’de ikinci doz asi olan vatandaslarin ortalamasi yüzde 68,13 oldugunu duyurdu. Bu kapsamda en az iki doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre asilama orani yüzde 76,4 ile Kirklareli birinci sirada yer aliyor.
Kirklareli Valisi Osman Bilgin de, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Ilimizde halkimizin yüzde 76,4’ünün 2 doz asisini tamamlamasi ile asilama oraninda Türkiye birincisi olduk. Kirklarelili hemserilerimi tebrik ediyorum. Iyi ki varsiniz, her zaman sizinle gurur duyuyorum. Emegi geçen saglik çalisanlarimiz, çalisma arkadaslarim ve duyarli halkimiza tesekkür ediyorum” dedi.
Vatandaslar randevularini alarak hastane ve aile sagligi merkezlerinde asilarini yaptiriyor. Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde asisini olan Abidin Edret, asilama çalismalarinda Kirklareli, Türkiye’ye örnek oldugunu belirtti.
Edret, “Kirklareli’miz asilamada birinci sirada yer aliyor, insallah en yakin zamanda tüm Türkiye’nin asilanmasini temenni ediyorum. Her seyin basi saglik, herkes asisini olsun” diye konustu.
Kirklareli Türkiye'ye Örnek Oluyor
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi verilere göre, en az iki doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre asilama orani yüzde 76,4 ile Kirklareli birinci sirda yer aliyor.



















