Kirkpinar Agasi Selim Açiklamasi 'Ben Gençlerden Yeni Bir Pehlivan Çiksin Istiyorum'

'Yeni bir baspehlivan çikarsa ödüllendirecegim, bu ödül ev olur, araba olur'.

Kirkpinar agasi Seyfettin Selim "Yeni bir baspehlivan yeni bir yüz çikarsa daha iyi olacak. Ben de Kirkpinar agasiyim ödüllendirmek benim isim" dedi.

Selim, gazetecilere yaptigi açiklamada, 660. Kirkpinar Yagli Güresleri'nin kisitlida olsa seyircili yapilmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Bu sene gençlerden iddiali olabilecek, takip ettigi pehlivanlarin da Kirkpinar'da boy gösterecegini ifade eden Selim, güreslerin çok güzel geçecegini söyledi.

Geçen sene salgin nedeniyle Kirkpinar'in yapilamadigini hatirlatan Selim, "Bu sene baspehlivanligi yeni bir pehlivan kazanirsa, ben de onu ödüllendirecegim. Ben gençlerden yeni bir pehlivan çiksin istiyorum. Su andaki baspehlivanlarimiz hepsi iyi ve güzel, hiçbirini ayirmiyorum. Ama yeni bir baspehlivan yeni bir yüz çikarsa daha iyi olacak. Ben de Kirkpinar agasiyim ödüllendirmek benim isim. Kimse kusura bakmasin yeni bir baspehlivan çikarsa ödüllendirecegim, bu ödül ev olur, araba olur." diye konustu.

Selim, Kirkpinar agaliginin çok farkli bir sey oldugunu, herkesin agalik yapamayacagini belirterek güresleri çok seven ve zaman ayiran kisilerin aga olmasi gerektigini vurguladi.

Baspehlivanlardan Ismail Balaban'in bir süre önce kazandigi yarismaya da deginen Selim, Balaban'in yarismada güres camiasini en iyi sekilde temsil ettigini vurguladi.

Kirkpinar Agasi Selim, Edirnespor'a da ciddi anlamda sponsorluk destegi verecegini su anda çalismalarin devam ettigini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile