Kirkpinar'da Geleneksel 'Aga Karsilama' Töreni Yapildi

Kirkpinar'da Geleneksel 'Aga Karsilama' Töreni Yapildi

Edirne’de bu yil 663’üncüsü düzenlenen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin ikinci günü ’Aga karsilama’ ritüeliyle basladi.

Kirkpinar’in önemli geleneklerinden biri olan aga karsilama ritüeli Selimiye Camii Meydani’nda gerçeklestirildi.

663’üncü Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim’i, Edirne Belediye Baskani Filiz Gencan Akin ve Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis karsiladi.

Kortej, hep birlikte Atatürk Aniti’na yürüyüs gerçeklestirip Kirkpinar çelenginin sunumu gerçeklestirdi. Buradaki programa Edirne Valisi Yunus Sezer’de katildi.

Saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan söz ve bestesi merhum Beyazit Sansi’ya ait Kirkpinar Marsi söylendi. Kortej, Pehlivan Mezarligi’na giderek, Kirkpinar efsanesi Adali Halil ve Kara Emin pehlivanlarin mezarina karanfil birakti. Tören, yapilan dualarin ardindan sona erdi.

Baskan Akin ve Aga Seyfettin Selim konusmalarinda pehlivanlara basarilar diledi. Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis de Kirkpinar tarihinde ilk kez uygulanan lig formatina dikkat çekerek, son 40 yilin en güzel Kirkpinari’nin gerçeklestirilecegini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile