Kırkpınar’da Yaşanan Sıkıntılar Ele Alındı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Sanat ve Spor etkinliklerinde yaşanan sıkıntıları en aza indirmek amacıyla, Kırkpınar Kurulu, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldiler.

Kurul, yaptığı toplantıda, 1-7 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür, Sanat ve Spor etkinliklerinin amacına uygun, kaliteli, sağlıklı ve güven içerisinde yapılması için ilgili konuları görüşüp oy birliği ile kararlar aldı.
Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kırkpınar organizasyonunda çok büyük farklılıklar olmadığını belirterek, geçen sene olan aksilikleri mümkün olduğu kadar giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Vali Yardımcıs Aslaner, “özellikle otopark başta olmak üzere. Bilindiği gibi Müzeler Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Saray Kazısı alanıyla ilgili Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer sunum yaptı ve kazı alanı içindeki otoparkın kaldırılmasını istedi. Bu sene için bu talebi uygulama şansımız yok. Ama önümüzdeki yıl büyük ihtimalle otopark olarak kullanımını engelleyip, başka bir yeri otopark olarak değerlendireceğiz. Kazı alanında bilindiği gibi mevcut restorasyonu yapılan yapılar var ki hamam ve mutfak onlara zararı var. Kazı yapılan alanın boşaltılması lazım. En büyük sıkıntı zaten otoparkta oluyor. Ciddi manada köklü bir değişikliğimiz yok. Ulaşımla ilgili karayolları ile görüşeceğiz. Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan yollar üzerinde bulunan ve bakım ve onarımı devam eden köprülerle ulaşım yollarındaki çalışmalar en geç Haziran ayı sonunda bitirilmesi için ilgili kurumlara uyarıda bulunulacak diye kararımız var. Fatih Köprüsü mevkiinde nehirden etrafa yayılan kötü kokuya gelince, oraya kanalizasyon karıştığı yönünde bir durum var. Onu da görüşeceğiz, bu konuların içinde değil ama yan konuları da görüşeceğiz. 18 Haziran'da yine toplanıp, konuları netleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Devlet Protokolü Uygulama Komistesi'nde; Başkan Abdullah Aslaner, Üyeler; 54.Mekanize Tugay Komutanlığı'nda Kağan Kaya, Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Emniyet Müdürlüğü'nden Mehmet Fethi Velik, Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Merter, Edirne Belediye Başkanlığı'ndan Necmi Toyran ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden Zekeriya Bayrak, Sağlık Komitesi'nde; Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Hatice Gül, Tarım Müdürlüğü'nden Mehmet Acar, Edirne Belediye Başkanlığı'ndan Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Özel Ekol Hastanesi Başhekimliği'nden Tuıran Gazioğlu ve Özel Trakya Hastanesi'nden Özcan Baznak, Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi'nde de Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Ender Aydın, Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'nden Fikret Dişlioğlu, Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Ayhan Dağlı, Trakya Gazeteciler Derneği'nden Orhan Doğan ve Edirne Gazeteciler Derneği'nden Derya Sarılarlı yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile