Kirkpinar Için Antrenmanlarini Tamamlayan Edirneli Pehlivanlar, Er Meydani'na Dualarla Ugurlandi

Kirkpinar Için Antrenmanlarini Tamamlayan Edirneli Pehlivanlar, Er Meydani'na Dualarla Ugurlandi

Edirne'de 9-11 Temmuz'da düzenlenecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne Dar-ül Hadis Camisi yanindaki yesil alanda hazirlanan pehlivanlar, Er Meydani'na tekbir ve dualar esliginde ugurlandi.

Dar-ül Hadis Camisi çevresi, antrenman yapan Edirneli güresçileri agirliyor. Kispetlerini giyen pehlivanlar, paça baglayip yaglandiktan sonra son antrenmanlarini minare gölgesinde yapti.

Kirkpinar'a yogun tempoda hazirlanan pehlivanlar, "duali çayir"a tekbir ve dualar esliginde ugurlandi.

- "Insallah güzel basarilarla Kirkpinar'dan dönecegiz"

Imam Doga Erkol, AA muhabirine, Dar-ül Hadis Camisi ve cemaati olarak ata sporu yagli güresi desteklediklerini söyleyerek, "Güresçi kardeslerimizin maddi ve manevi her zaman yanindayiz. Camilerimiz ibadetin yaninda, sosyal ve kültürel anlamda halkla iç içe sosyallesmenin oldugu yerler." dedi.

Kirkpinar'da küçük orta kategorisinde güresecek Edirneli Serhan Tekin (23), son antrenmanlarini cami bahçesinde yapmanin huzurunu yasadiklarini ifade etti.

Edirne'yi en iyi sekilde temsil etmek istedigini belirten Tekin, "10 senedir güres yapiyorum. Ilk gürese de bu cami bahçesinde eski hocamiz Mahmut Eroglu'nun destekleriyle baslamistim. Simdi de Doga hocamiz bize burada destek oluyor. Insallah güzel basarilarla Kirkpinar'dan dönecegiz." diye konustu.

Pehlivan Oktay Dumanci da kendilerine destek veren cami cemaati ve antrenörlerine tesekkür etti.

Eski baspehlivanlardan antrenör Kenan Simsek ise Kirkpinar'in gelenekleriyle yasatildigini ve çayira çikacak pehlivanlari dualarla ugurladiklarini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile