Kirkpinar Öncesi Minik Pehlivanlara Edirne Esnafindan Moral Yemegi

Kirkpinar Öncesi Minik Pehlivanlara Edirne Esnafindan Moral Yemegi

Kirkpinar Yagli Güresleri hazirliklari çerçevesinde Edirne’nin Karaagaç Mahallesi’nde isletmecilik yapan bölge esnafi bir araya gelerek, er meydanina hazirlanan minik pehlivanlara, moral ve motivasyon yemegi etkinligi düzenledi.

Edirne’de 1-2-3 Temmuz 2022’de bu yil 661.’si düzenlenecek ’Kirkpinar Yagli Güresleri’ er meydaninda Kirkpinar’a çikacak olan 18 yas alti boylarda güresen minik ve yildiz pehlivanlara, Karaagaç Mahallesi esnafindan imece usulü moral yemegi verildi.



Birol Salçin: "Bu çocuklar bizim gelecegimiz"

Karaagaç Mahallesi’nde isletmecilik yapan bir grup esnaf adina konusan Birol Salçin, "Karaagaçli esnaf arkadaslarla birlikte Kirkpinar arifesinde minik ve yildiz yas grubu pehlivanlarimiza, birkaç esnaf arkadas bir araya gelip bu fikrimize katildi, herkes naçizane bir seyler yaparak, kardeslerimize Kirkpinar öncesi bir moral yemegi vermek istedik. Bu çocuklar bizim gelecegimiz. Bu çocuklar agir bir spor yapiyorlar, morale ihtiyaçlari var. Bu vesile ile biz burada bir kartopu baslattik. Umarim diger esnaf arkadaslarimiza, is insanlarimiza, kurumlarimiza, oda baskanlarimiza, güres sevdalisi insanlarimiza bir örnek teskil eder. Bu çocuklarimiza bu tip etkinliklerle moral verilir" dedi.



"Tek temennimiz çocuklarimiza sahip çikilmasi"

Tek temennilerinin çocuklarimiza sahip çikmak oldugunu ifade eden Salçin, "Ata sporumuz olan güresi icra ediyorlar. Gerçekten minicik yürekleri ile çok agir bir spor icra ediyorlar. Bize destek olmak yakisir. Umarim onlara da moral olmustur. Hepsi basarili çocuklar. Piyasa güresi dedigimiz yerel güreslere gidiyorlar. Kirkpinar’a hazirlaniyorlar. Çok basarililar, Edirne’mizi temsil ediyorlar. Edirne’nin adini oralarda kürsülerde söyletiyorlar. Biz onlardan raziyiz, Allah yardimcilari olsun" ifadelerini kullandi.

"Edirne’yi onurlandirmak istiyoruz"

Minik pehlivanlarda, kendilerine verilen destekten ve moral yemeginden dolayi Karaagaç Mahallesi esnaflarina tesekkür ettiklerini belirterek, en büyük hayallerinin Kirkpinar’da kürsüler yaparak, Edirne’yi onurlandirmak olduklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile