Kırmızı Et Üreticileri Birliği Çarşamba'da Toplandı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Çarşamba'da birlik üyeleri ile toplantı yaptı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven de katıldı, toplantıda Kırımızı Et Üreticileri Birliğinin çalışmaları birlik üyelerine anlatıldı.
Birlik Başkanı Erdal Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, birliklerin kurulum amacının üreticileri bir araya getirip üreticilerin hakları ile ilgili çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

"Birliğimiz kendi alanında Türkiye'de kurulan ikinci, Karadeniz'de de ilk birlik" diyen Doğan, şöyle devam etti:
"Birlik çalışmalarımız başladıktan sonra genişleterek devam ettik. Şimdi toplamda birliğimiz 12 ilçemizde faaliyet yürütmekte. Birliğimizin amacı, birlik üyelerimiz arasında koordinasyonu sağlamak, kaliteli kırmızı et ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı satışına yardımcı olmak, üyelerini hayvan bakımı için bilinçlendirmek ve eğitim vermek. Bakanlığın sağladığı her türlü imkanlardan sağlamak başlıca görevlerimizdir. Tüm dünyada nüfus artışına paralel olarak beslenme, gıda sorunu artmakta. Az gelişmiş ülkeler bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gelişmiş teknolojilere rağmen hayvancılık sektörü önemini koruyor. Ülkemizde besiciliğin daha çok teşvik edilmesi gerekiyor. Ülke hayvancılığımızı bulunduğu konumdan kurtarıp tarım sektöründe önemli bir alana taşınması için acil eylem planı yapılması gerekmektedir. Bu konuların hızlıca uygulanması ancak örgütlü bir yapı ile mümkündür."
Çarşamba Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürü Osman Akman da toplantıda yaptığı konuşmada, birlikten güç doğduğunu vurgulayarak, "Hepimiz bunun bilincindeyiz. Bakanlığımız birliklerin önemini bildiği için tarımsal desteklemelerini birlikler üzerinden yapmakta. Geçmişte yaşadıklarımızı hepiniz biliyorsunuz. İşte birliklerin önemi tam da bu noktada öne çıkıyor. Çıkacak sorunları beraber göğüsleyebiliriz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ise konuşmasında şunları dile getirdi:
"Kendi sorunlarımıza bizlerden başkası çözüm bulamaz. Türkiye'de kırmızı et üreticileri ile alakalı 81 ilde 103 adet birlik var. Biz ilçe müdürlüğü olarak farklı birlikler kurulmasını istemedik ve birliğin 1 tane olmasını istedik. Çünkü amacımızı birliktelik. Bu konuda ayrımcılık yapmaya gerek yok. Biz bu birliklerimizde tarımsal danışmanların daha fazla çalışması için mücadelelerimizi sürdürüyoruz. Hayvancılıkta alım-satım ve taşıyıcılık konusunda belgelerimiz var üreticilerimizin bir an önce bu belgeleri edinmesi gerekiyor. Et Balık Kurumu geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptı. Burada kesim rakamının 15 lira olduğunu açıkladı.

Bu noktada üretim maliyetlerinin arttığını görüyoruz. Bu anlamda besicilerimizin hayvanın her noktasını değerlendirmesi gerekiyor ve aynı zamanda birliklerin önemi artıyor."
Toplantıya Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ile farklı üretici birliklerinin başkanları da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile