'Kirmizi Ginseng Dogal Afrodizyak Özelligiyle Öne Çikiyor'

'Kirmizi Ginseng Dogal Afrodizyak Özelligiyle Öne Çikiyor'

Uzmanlar, Çin ve Kore’de yüksek kesimlerde dogada kendiliginden yetisen kirmizi ginsengin, afrodizyak ve zihin açici özelligiyle dikkat çektigini belirtti. Insan sagligina olan yararlariyla birçok ilacin ham maddesini olusturdugu belirtilen bitki, 4 yilda bir yetistigi ve nadir bulundugu için yüksek fiyatlarda alici buluyor. Kirmizi ginseng fazla tüketildigi takdirde ise faydadan çok zarar veriyor.

Tibbi aromatik bitkiler uzmani Sefa Korkmaz, kirmizi ginseng bitkisinin hücre yenileyici özelligi bulundugunu belirtip, “Kirmizi ginseng genelde ülkemize Kore’den geliyor. Ithal olan bir ürün, Kore’de yillanmis agaçlarin kök kisimlarindan toplanan degerli bir ürün. Ginseng agacinin içerisinde bulunan minarelerin tek bir noktada bulundurdugu kökün tamamiyla alinmasiyla elde ediliyor. Genellikle ari sütü, bal ve polen gibi karisimlarda kullaniliyor. Vücut direnci, enfeksiyon yok edici ve ayni sekilde hücre yenileyici özelligi olan bir ürün” dedi.



"Kilogram fiyati 4 bin lira"

Korkmaz, kirmizi ginseng bitkisinin kilogram fiyatinin 4 bin lira oldugunu ifade ederek, “Su anda kilogram fiyati 4 bin lira. Genelde gram olarak satiliyor. Tamamiyla zor bulunan bir ürün. Mevcut ortalama 100-150 yil dahilinde biriken minerallerin olusumuyla gerçeklesen bir kök. Bu açidan hem bekleme süresi hem de tamamiyla zor bulunan bir ürün olmasindan dolayi fiyati yüksek” diye konustu.

Korkmaz, bitkinin kullanimina iliskin ise, “Ginseng, genelde kaynamis su içerisine kök halinde atip yaklasik bir iki dakika daha kaynattiktan sonra özütünü çikartana kadar bekletiliyor. Bu sekilde kaynamis su içerisine katip kullanabilirsiniz. Harici olarak biz bunu toz haline getiriyoruz. Tavsiye ettigimiz kisim toz halinde kullanilmasi. Ortalama 3 yemek kasigi bal içerisine bir çay kasiginin yarisi kadar katilip tüketilebiliyor. Bu ürünün yüksek oranda talebi var. Günümüzde mevsim geçislerinde vücuttaki eksik vitamin yapilarini tamamlamak için ginseng bu konuda gayet üstün bir rol oynuyor. Genelde gelen kisiler en fazla 100 gram aliyor. Her seyin fazlasi zarar oldugu gibi ginsengin de fazlasi karacigerde yaglanma yapiyor. Fazlasini tavsiye etmiyoruz. Gelen müsterilerimiz fiyat açisindan baktigi zaman altinla kiyaslayabiliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile