Kırmızı Gömlekliler: ''Şartlar yerine getirilmedi'

Hükümet karşıtı gösterilerin iki aydır devam ettiği Tayland'da, protestocu 'Kırmızı Gömlekliler' protestoları sonlandırmak için gerekli şartların yerine getirilmediğini bildirdi.

Hükümet karşıtı gösterilerin iki aydır devam ettiği Tayland'da, protestocu "Kırmızı Gömlekliler" protestoları sonlandırmak için gerekli şartların yerine getirilmediğini bildirdi. Hükümetten yapılan açıklamada ise Kırmızı Gömleklilerin taleplerinin net olmadığı kaydedildi.

Göstericiler, protestolarına son vermek için, 10 nisanda askerler ve protestocular arasındaki çatışmada 25 kişinin hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttukları Başbakan Yardımcısı Suthep Thaugsuban'ın, polise teslim olmasını talep ediyor.

Devrik Başbakan Taksin Şinavatra yanlısı, hükümet karşıtı "Kırmızı Gömlekliler", Başbakan Abhisit Vejjajiva'nın ordunun da yardımıyla gayrimeşru yollardan iktidara geldiğini iddia ediyor, hükümetin istifası ve erken seçimler
yapılması talebiyle iki aydır gösterilerini sürdürüyor.

Başbakan Abhisit, muhalefete, ülkede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi halinde 14 Kasımda seçim yapma önerisinde bulunmuştu.

Öneri ayrıca, "muhalefetin anayasal monarşiye saygı göstermesini, ekonomik adaletsizlikleri gidermek için reformların yapılmasını, bağımsız bir izleme kurumu tarafından denetlenecek özgür, ancak sorumlu bir medya, can kaybı ve yaralanmalara yol açan protestolarla bağlantılı şiddet olaylarıyla ilgili bağımsız soruşturma başlatılmasını ve tüm siyasi partilere karşı daha adil olabilmek için anayasa değişikliği" içeriyor.


CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile