Kirmizi Periler Diyari Güzelligiyle Büyülüyor

Kirmizi Periler Diyari Güzelligiyle Büyülüyor

Ziyaretçilerinin ilk bakista Kapadokya sandigi ve dogal güzellikleriyle dikkat çeken Narman Peri Bacalari artik turistlerin ugrak duraklarindan birisi oldu.

Colorado Kanyonu’nu andiran cografyasi, kimilerine göre de Kapadokya’ya benziyor. Erzurum Narman-Pasinler otoyolunun 7’nci kilometresindeki su ve rüzgar erozyonunun etkisiyle milyonlarca yil önce olusan doga harikasi Narman Peri Bacalari-Kirmizi Periler Diyari kesfedilmeyi bekliyor. Topraktaki demirin oksitlenmesi sonucu kirmizi rengi aldi. Dogu Anadolu Bölgesi’nde sadece bu yörede görülüyor. Erzurum’un ekoturizminin önemli destinasyonlarindan biri olan kanyonda, yaz aylarinda; çadir kamplari, doga yürüyüsleri, bisiklet turlari ve foto safari gibi çesitli etkinlikler düzenleniyor.

Peri bacalarinin hemen yani basinda bir sosyal tesis ve piknik alani da bulunuyor. Peri bacalari Narman Ilçesi’nin güneyinde, Narman-Pasinler Otoyolunun 7’nci kilometresinde yer aliyor. Toplam 62 kilometre uzunlugunda üç vadiden olusan bölge dogaseverler ve fotograf meraklilarinin bölgedeki ugrak yerlerinden biri oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile