Kirsal Mahallede Okuma Heyecani

Kirsal Mahallede Okuma Heyecani

Sindirgi Yaylabayir kirsalinda düzenlenen Okuma Bayrami programinda minikler büyük heyecan yasadi. Yazar Mehtap Altan da miniklerin sevincini paylasti.

Balikesir’in Sindirgi ilçesi Yaylabayir kirsal mahallesinde bulunan Yaylabayir Ilkokulunda okuma bayrami etkinligi gerçeklesti. Okumayi ögrenen minik ögrenciler okuma bayrami mutlulugunu aileleriyle de paylasti.

Makbule Efe Yazarlik akademisi kapsaminda Sindirgi ilçesinde egitimlerine devam eden ve ögrencilerle birlikte kirsal mahalleleri de gezen yazar Mehtap Altan Yaylabayir Ilkokulunda gerçeklestirilen okuma bayrami etkinligine de konuk oldu. Dogal Sehir Sindirgi kitabinin da yazari olan Altan miniklerle bir araya gelmenin farkli ve muhtesem bir duygu oldugunu belirtti.

Aileler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Altan program sonunda ögrencilere özel olarak “ Dogal Sehrin Hikâyesi” kitabini imzaladi.

Sindirgi’da ilkleri yasadigini, farkli mutluluklara imza attigini belirten yazar Mehtap Altan “ Sindirgi ilkleri yasatmaya hep devam ediyor. Yazarlik kariyerim boyunca bir çok yerlere gittim. Köylere, ilçelere, cezaevlerine ama ilk defa bir anaokulunda okuma yazmayi yeni söken minnacik çocuklarla bir araya geldim. Müthis bir duygu. Yani gümbür gümbür geliyorlar. Çok güzeldi. “ dedi.

Ögrenci velisi Rukiye Sarica “Oglum 1. Sinifa basladi.

Bugün okuma yazmayi ögrendi. Mehtap Altan sayesinde onunda buraya gelmesiyle çok memnun olduk. Çocuklarimiza kitap hediye etti. Çok sevindik, çok mutlu olduk. Insallah bizim çocuklarimizda onun gibi yazar olur. Daha nice güzel günler görürler. Çok mutlu olduk çok tesekkür ederiz. Kader hanima da onun sayesin de onun destekleri olmasaydi tabikide çocuklarimiz bu kadar basarili olamazdi.” Dedi.

Yaylabayir mahalle muhtari Mustafa Eraslan “ Su an Yaylabayir Ilkokulundayiz. Yaylabayir Ilkokulunda 1. Sinif ögrencilerimiz bugün okumayi söktükleri için okuma bayrami yapiyorlar. Bu organizasyona tesadüfen katilan Dogal Sehrin Kitabini yazan Mehtap Altan hocamizda seref verdi, ayaklarina saglik. Güzel bir organizasyon oldu. Çocuklar da sevindi. Mehtap hocam da insallah mutlu olmustur. Tekrar ayaklarina saglik.” Dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile