6-7-8 Temmuz 2021 tarihlerinde 18-30 yas araliginda 20 gencin katildigi egitimde, kirsal alandaki gençlerin girisimcilikle ilgili bilgi, beceri ve yeterliliklerini gelistirmelerine katki saglamak amaciyla hazirlanan proje kapsaminda olusturulan yenilikçi egitim materyalleri gençlere tanitildi.
3 gün süren egitimin sonunda egitime katilan gençlere projenin fikri çiktilari olan ve egitimleri verilen “Girisimcilik Için Online Modül & Modül Için Müfredat” ve ayrica “El Kitabi” ile ilgili geri bildirimlerini almak için anketler uygulandi.
Egitimin yani sira projenin istirakçi kurumlari olan KOSGEB ve Tarim Il Müdürlügünde görevli uzmanlar tarafindan gençlerin kirsal alanlarda faydalanabilecekleri hibe destekleri ve bu kapsamlarda gerçeklesmis olan basarili proje örnekleri anlatildi. Ayrica proje ekibi tarafindan da gençlerin mesleki yönelimlerinin ölçülebildigi ISKUR’un Mesleki Yönelim Test Bataryasi’ni nasil uygulayabilecekleri hususunda bilgilendirme yapildi.
Koordinastörlügünü Nilay Altunay Eskimez’in yaptigi egitimin sonunda, Karaisali Belediye Baskani Saadettin Arslan tarafindan gençlere ’’katilim sertifikalari’’ verildi.
'Kirsaldaki Gençlerin Girisimciligi' Projesi Kapsaminda Pilot Egitim
Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan finanse edilen ve Adana Valiligi tarafindan yürütülen EYE in RURAL “Kirsaldaki Gençlerin Girisimciligi’’ adli Erasmus+ projesi kapsaminda üretilen “Girisimcilik Için Online Modül& Modül Için Müfredat ve Basarili Girisimcilik” örneklerinin yer aldigi “El Kitabi” ile ilgili pilot egitim, Karaisali Belediyesinin organizasyonu ile Çukurova Kalkinma Ajansi uzmanlari tarafindan gerçeklestirildi.