Kirsehir Ahi Evran Kampi, Normallesme Döneminde Türkiye'nin Her Yerinden Gençleri Agirliyor

Haziran ayinda baslayan ve eylülde sona erecek 12 dönemlik kamp faaliyetinden, Türkiye'nin farkli illerinden toplam 2 bin 400 ögrenci yararlanacak Kirsehir Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Sahin: 'Bir kardeslik iklimi dedigimiz kamplarimizda okçuluktan ebru sanatlarina, atölyelerde yapilan çalismalardan futbol, basketbol, bisiklet, tirmanis parkurlarina kadar ögrencilerimiz mutlu bir sekilde kendilerini gelistirmektedir'.

ABDULLAH YILDIZ - Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelisimini saglayan Türkiye'nin önde gelen kamplarindan Ahi Evran Gençlik Kampi, gençleri agirlamaya basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Ahi Evran Gençlik Kampi'na, Türkiye'nin farkli illerinden gelen yaklasik 200 genç, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüyor.

Hirfanli Baraj Gölü kiyisindaki kamp merkezinde 12 dönem halinde gerçeklestirilecek kamp faaliyetleri, eylülde sonra erecek.

Kirsehir Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Sahin, AA muhabirine, kampin kontrollü normallesme döneminde eski isleyisine döndügünü söyledi.

Bakanligin Kovid-19 tedbirlerini de dikkate alarak kampi faaliyete geçirdigini belirten Sahin, sunlari kaydetti:

"Ahi Evran Gençlik Kampimiz geçmis dönemde uygulanan pandemi tedbirleri nedeniyle bir önceki dönem 60 ögrenci kapasitesiyle devam ediyordu. Bu sene yeni normallesme vesilesiyle kampimizda haziran ayinin 21'inde Türkiye'nin birçok ilinden gençlerimizi agirlamaya basladik. Bir dönemde en az 200 ögrencimizi kampimizda misafir ediyoruz. 12 dönem olarak gerçeklesecek Ahi Evran Kampimizda yil sonunda 2 bin 400 ögrencimizi Ahi Evran sehrinde agirlamis, sosyal ve kültürel anlamda gelisimlerine katki saglamis olacagiz."

- "Son yillarda 10 binin üzerinde gencimizi misafir ettik"

Sahin, kampin kuruldugu yildan itibaren Edirne'den Kars'a binlerce ögrenciyi agirladigina dikkati çekerek, son yillarda 10 binin üzerinde genci misafir ettiklerini aktardi.

"Bir kardeslik iklimi" dedikleri kamplarinda okçuluktan ebru sanatlarina, atölyelerde yapilan çalismalardan futbol, basketbol, bisiklet, tirmanis parkurlarina kadar ögrencilerin mutlu bir sekilde kendilerini gelistirdigini belirten Sahin, aksamlari düzenledikleri etkinliklerde, konserlerde ve kamp atesleriyle unutulmayacak anilar, dostluklar ve arkadasliklar edinerek sehirden ayrildiklarini ifade etti.

Sahin, kampa gelen gençlere Kirsehir'in tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ettirdiklerini belirterek, "Ögrencilerimizin sehrimizin kültürel ve tarihi dokularini tanimalarina çalisiyoruz. Japon Bahçesi'nden baslamak üzere Kaman'daki müzemizi, Ahi Evran Veli Türbesi, Cacabey Medresesi'ni turlar halinde geziyorlar. Ahilik sehrinin manevi ikliminden bilgiler edinmelerini sagliyoruz." diye konustu.

Gençlerin kampa yogun ilgi gösterdigine isaret eden Sahin, "Ankara, Bursa, Mugla, Sanliurfa, Gaziantep'ten ve birçok ilden gençlerimizi sehrimizdeki kampimizda agirliyoruz. Kampimiza tüm Türkiye'den gençlerimizi bekliyoruz." dedi.

- "Gençlerin egitimi ve nitelik açisindan kamp ve faaliyetler çok güzel"

Gaziantep'ten gelen Ali Aslan, kampta çok güzel dostluklar edindigini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanligina tesekkür etti.

Aslan, "Bakanligimizin sagladigi imkanlar dogrultusunda çok güzel sekilde egleniyoruz, ögreniyoruz. Bu imkanlardan farkli gençlerin de faydalanmasini isterim. Gençlerin egitimi ve nitelik açisindan kamp ve faaliyetler çok güzel." degerlendirmesinde bulundu.

Osmaniye'den gelen Adnan Demirezer de kampta halk oyunlari, su sporlari, okçuluk ve bisiklet faaliyetlerine katildigina vurgulayarak, "Farkli etkinliklere katildik. Çok eglendik ve yeni dostluklar edindik. Baska sehirden gelen gençlerle tanistik." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile