Kırşehir'de Öğrenciler Meydanda Kitap Okudu

Ahi Evran Üniversitesi Toplum Gönüllüleri, Kırşehir Meydanı'nda kitap okudu.

Terme Caddesi'nde sevgi işareti şeklinde düzenledikleri sandalyelere oturan 30 genç, 1,5 saat süresince Kütüphaneler Haftası kapsamında yaklaşık 1,5 saat boyunca kitap okudular.

Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Rüstem Sakarya, Toplum Gönüllüleri Vakfı'na bağlı AEÜ Toplum Gönüllüleri'nin yaklaşık 200 öğrenciden oluştuğunu belirterek, kitap okuma etkinliğini Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlediklerini ifade etti.

Toplum Gönüllüleri'nin Türkiye genelinde faaliyetleri olan bir topluluk olduğunu söyleyen Sakarya, ''Bu tür etkinliklerle gençlere sosyal sorumluluk yükleyerek dünya barışına katkıda bulunmayı sağlamayı da amaçlıyoruz. Bu dönemde etkinliklerimizden 'Haydi Çocuklar, Adam Olacak Çocuk, Üreten Kadınlarımız, Çevre Setap, Kampüs Kitapları' şeklinde projelerimiz var'' dedi.

Yaptıkları kitap okuma etkinliği ile Kırşehir'in TOG'u tanımalarını istediklerini de dile getiren, gönüllü öğrencilerden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Fatma Zengin ise Türkiye genelinde insanların kitap okuma alışkanlıklarının çok düşük seviyede olduğunu, kitap okuma etkinliğini yapmalarında ki amaçlarının özellikle gençlerin internet alışkınlarını azaltarak kitap okumaya yöneltmek ve örnek olabilmek olduğunu vurguladı.

Zengin, ''Gençleri, çocukları kitap okumaya davet ediyoruz, lütfen internet alışkanlığımıza dur diyelim'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile